Property Bonds VIII (Sverige II) A/S, CVR-nr. 29 21 33 64 (“Selskabet”) Betinget salg af ejendomsporteføljen og kommende obligationsejermøde


Betinget salg af ejendomsporteføljen

Som anført i fondsbørsmeddelelse nr. 66 af 8. november 2010 indgik Selskabet en mægleraftale med Tenzing AB om at forestå et evt. salg af porteføljen.

Selskabet har vurderet de indkomne bud og efter dialog med de højstbydende potentielle købere har Selskabet dags dato indgået en betinget salgsaftale med et datterselskab til Hemfosa Fastigheter AB af den samlede ejendomsportefølje via salg af ejendomsselskaberne i koncernen. Salget er baseret på en værdi af ejendommene på ca. 2,2 mia. SEK.

Salgsaftalen er betinget af, at obligationsejerne beslutter, at salget kan ske med delvis betaling via et gældsbrev.

Salget vil ikke indbringe fuld dækning til obligationsejerne.

Provenuet til obligationsejerne vil bl.a. afhænge af 1) den foranstående gæld, der skal indfries, 2) omkostninger ved salget, 3) omvekslingskursen mellem svenske og danske kroner, 4) løbetiden på gældsbrevet jf. nedenfor, 5) købesumsreguleringer og 6) ejendomsselskabernes overdragelsesbalancer (svarer til refusionsopgørelse ved ejendomshandel)

Overdragelsesbalancerne er under udarbejdelse, da de først kan udarbejdes, når årsrapporterne for 2010 for ejendomsselskaberne foreligger. Foreløbige beregninger viser, at provenuet forventes at udgøre ca. 30-40% af obligationernes hovedstol. Da en del af provenuet erlægges i form af et forrentet gældsbrev og en del skal deponeres til eventuel købesumregulering vil en del af udbetalingen til obligationsejerne blive udskudt. De foreløbige beregninger viser, at der i forbindelse med transaktionens gennemførelse kan udbetales et provenu på ca. 10%-15% af obligationernes hovedstol.

Redegørelse for det forventede betalingsforløb vil blive udarbejdet til brug for det kommende obligationsejermøde, der i henhold til obligationsvilkårene vil blive indkaldt med min. 8 dages varsel. Obligationsejermødet er foreløbig planlagt til den 18. februar 2011.

Der vedhæftes endvidere oversigt over koncernens ejendomme, der alle bliver solgt med ovenstående transaktion. Vedhæftede bilag udgør opdatering af bilag 1 til Prospektet.

 

Spørgsmål vedrørende denne meddelelse kan rettes til adm. direktør Ole Vagner telefon +45 40254113.

Yderligere information om Property Bonds VIII A/S kan findes på selskabets hjemmeside, www.propertybondsVIII.dk.


Attachments

FBM_68_Betinget salg af ejendomsportefljen DK.pdf