2010 m. veiklos rezultatas ir tarpinė finansinė informacija

Preliminarus neaudituotas AB „Stumbras“ rezultatas prieš pelno mokestį per 2010 m. sudarė 19,24 mln. litų.(5,57 mln. eurų), t.y. 30,4 proc. mažiau negu per 2009 metus, kai rezultatas prieš pelno mokestį siekė 27,65 mln. litų (8,01 mln. eurų).

Per 2010 m. savo gaminamos produkcijos įmonė pardavė už 100,34 mln. litų (29,06 mln. eurų), t.y. 15,7 proc. mažiau nei 2009 m., kai produkcijos pardavimai sudarė 119,07 mln. litų (34,49 mln. eurų).

„Stumbras“ per 2010 m. į Lietuvos valstybės biudžetą sumokėjo apie 183 mln. litų mokesčių (2009 m. apie 255 mln. litų).

Pasak AB „Stumbras“ generalinio direktoriaus Česlovo Matulevičiaus, „nepaisant sunkmečio bendrovė skyrė itin didelį dėmesį Bendrovės įrangos bei produktų atnaujinimui“.

2010 m. pabaigoje AB “Stumbras” atnaujino visą trauktinių „999“ šeimą. Bendros investicijos į šį projektą sudarė apie 4,8 mln. litų. „999“ gėrimų pakuočių dizaino kūrimas buvo patikėtas pasaulyje žinomai Didžiosios Britanijos produktų dizaino agentūrai „Claessens International“, kuri jau 25 metus specializuojasi alkoholinių ir nealkoholinių gėrimų bei tabako gaminių dizaino kūrimo srityje.

2010 m. Bendrovė taip pat investavo į kultūrinius projektus. Liepos mėnesį Lietuvos nacionaliniame muziejuje AB „Stumbras“ ir Lietuvos istorijos instituto iniciatyva buvo pristatytas didžiausias Žalgirio mūšio maketas, skirtas paminėti šio įvykio 600-osioms metinėms. Rekordinio dydžio kūrinys išsiskiria vieną svarbiausių Lietuvai mūšį atvaizduojančių detalių gausa bei istoriniu tikslumu.

Pridedama:

- preliminari neaudituota bendrovės 2010 m. 12 mėnesių tarpinė finansinė atskaitomybė;

- atsakingų asmenų patvirtinimas dėl finansinės atskaitomybės informacijos

Justas Rameika

Atstovas ryšiams su investuotojais