Axlon Group får oren revisionsberättelse för sin årsredovisning avseende räkenskapsåret 2010


Axlon Groups årsredovisning för 2010 finns nu tillgänglig på bolagets hemsida, www.axlon.se.

Revisionsberättelsen som bolagets revisor avgett för räkenskapsåret 2010 avviker från standardformuleringen i det att särskild upplysning enligt följande lämnats:


"Som framgår av förvaltningsberättelsen och årsredovisningen i övrigt har bolaget finansiella svårigheter. Utan att det påverkar våra uttalanden ovan vill vi fästa uppmärksamheten på att dessa förhållanden tyder på att det finns väsentliga osäkerhetsfaktorer som kan leda till tvivel om företagets förmåga att fortsätta sin verksamhet.

Årsredovisningen har ej avlämnats i sådan tid att den funnits tillgänglig två veckor före årsstämman."

Bakgrunden är att likviditeten i Bolaget är ansträngd. Styrelsen arbetar med att säkerställa en bryggfinansierig samtidigt lägger styrelsen ett förslag till årsstämman på att förlänga den redan utgivna teckningsoptionen. Styrelsen gör bedömningen att bryggfinansieringen är klar inom kort. Styrelsen gör även bedömningen att bryggfinansieringen, teckningsoptionens möjligheter samt att en ökad försäljning är tillräcklig för att säkerställa kapitalbehovet för kommande år.

Bilaga: Revisionsberättelsen för 2010

2011-06-27

För mer information kontakta:
Tomas Ringström, VD på Axlon Group AB, tel. 0706 49 95 90

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Axlon Pressrelease 2011-06-27.pdf
Axlon Bilaga 1.pdf

Mer information från beQuoted
Nyhetssida Axlon Group

Om Axlon Group
Axlon Group AB (publ) är listat på First North. Certified Adviser är Mangold Fondkommission, tel: 08-503 01 550. Dotterbolaget Axlon AB utvecklar, marknadsför och säljer innovativa produkter och lösningar för sluten kontanthantering. Produkterna kännetecknas av säkerhet, effektivitet och enkelhet.


Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här