Kungörelse till aktieägarna och konvertibelinnehavarna i Capilon AB (publ)


Helsingborg, 2012-04-16 08:55 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

Verdane Capital VII Intressenter AB, org nr 556883-7115 (”Majoritetsaktieägaren”) äger sammanlagt mer än nio tiondelar av aktierna och mer än nio tiondelar av konvertiblerna i Capilon AB (publ), org nr 556709-1714 (”Målbolaget”). Enligt 22 kap 1 och 26 §§ aktiebolagslagen äger Majoritetsaktieägaren därför rätt att av övriga aktieägare och konvertibelinnehavare i Målbolaget lösa in återstående aktier och konvertibler. Majoritetsaktieägaren har beslutat att använda sig av denna rätt.

Då överenskommelse om inlösen av aktier och konvertibler inte har kunnat träffas med samtliga övriga aktieägare och konvertibelinnehavare har Majoritetsaktieägaren jämlikt 22 kap 6 § aktiebolagslagen hos Målbolagets styrelse begärt att tvisten skall avgöras av skiljemän.

Majoritetsaktieägaren har till sin skiljeman utsett advokat Björn Tude, Gernandt & Danielsson Advokatbyrå, Box 5747, 114 87 Stockholm.

Övriga aktieägare och konvertibelinnehavare i Målbolaget anmodas härmed att senast två veckor efter denna kungörelse skriftligen uppge sin skiljeman till Målbolaget. Om aktieägarna och konvertibelinnehavarna inte inom denna tid uppger en gemensam skiljeman kommer Målbolagets styrelse med stöd av 22 kap 8 § aktiebolagslagen att hos Bolagsverket ansöka om att en god man utses. Denne kommer därefter att utse en gemensam skiljeman för minoritetsaktieägarna och konvertibler innehavarna och i tvisten bevaka frånvarande aktieägares rätt.

Lösenbeloppet för aktierna kommer att utbetalas till aktieägarna och konvertibelinnehavarna via Euroclear Sweden AB efter det att domen i tvisten vunnit laga kraft, utan att aktieägarna eller konvertibelinnehavarna behöver vidta några särskilda åtgärder.

Helsingborg i april 2012

CAPILON AB (PUBL)

Styrelsen

------------------------------------------------------------------------------------------------

För ytterligare information
Göran Sigfridsson, tf VD, Capilon, E-post: goran.sigfridsson@capilon.se, Tel: +46 706 35 86 10

 

Capilon AB (publ)                                      
Adress: Kullagatan 8
252 20 Helsingborg
Tel: +46 42 24 01 12
Fax: +46 42 24 16 01
E-post: info@capilon.se
www.capilon.se                                          

Capilon är ett publikt private equity-företag inriktat på industriella investeringar. Capilons affärsidé är att förvärva och utveckla mindre och medelstora industriföretag genom att vara en aktiv och ansvarsfull ägare. Capilon har sju affärsområden; Scanacon, MJP Waterjets, Österby Gjuteri, Alcopropeller, TermoRegulator, Kvarnmon Hydraulics och eC ErgoTronic. Capilon är listat på NASDAQ OMX First North och har Avanza Bank AB som Certified Adviser.


Attachments