Bestyrelsen indgiver konkursbegæring


NASDAQ OMX Copenhagen A/S

Nikolaj Plads 6

1007 København K 

København, den 11. februar 2013

  

Udviklingsselskabet af 01.08. 1975 A/S’ fondsbørsmeddelelse nr. 4 / 2013

Bestyrelsen indgiver konkursbegæring

Bestyrelsen har besluttet at indgive begæring om selskabets konkurs til Sø- og Handelsretten.

Beslutningen sker på baggrund af Finansiel Stabilitets brev af 7. ds., hvori man afviser at medvirke til en løsning til undgåelse af konkurs.

Konkursen kommer i forlængelse af et flerårigt forløb, hvor selskabet har udfoldet maksimale bestræbelser på at nå en restruktureringsløsning og i det hele taget med særligt fokus på at minimere tab. Disse bestræbelser har trods ekstremt vanskelige arbejdsvilkår i vidt omfang båret frugt, idet det i perioden er lykkedes dels at færdiggøre flere store byggeprojekter dels at afhænde disse projekter og koncernens øvrige ejendomme, således at der i dag kun resterer ubetydelige aktiver.

Det er evident, at koncernens kreditorer uden denne indsats ville have realiseret yderligere tab i en størrelsesorden, som skønsmæssigt andrager flere hundrede millioner kroner.

Af betydelige projekter, som er gennemført og afhændet i perioden, kan nævnes:

  • Færdiggørelse og aflevering af udvidelsen af Waves shoppingcenter, som omfattede 30.000 etm. til en samlet værdi af mere end kr.1,4 mia.
  • Færdiggørelse og afhændelse af Hotel Scandic Berlin og Holmes Place Spa på Potsdamer Platz i det centrale Berlin. Projektet omfattede mere end 30.000 etm. med en samlet værdi på mere end kr. 600.000.000.
  • Opførelse og salg af projekt "Kilen" i Birkerød, der omfattede knap 10.000 etm. butiks- og boligbyggeri til en samlet projektværdi på mere end kr. 230.000.000.

Inklusive de nævnte projekter har koncernen i restruktureringsperioden gennemført salg af ejendomme for mere end kr. 6,4 mia. De realiserede priser har i sagens natur været præget af, at koncernen som følge af omstændighederne har været tvunget til at sælge i et svagt og krisepræget marked. Denne kendsgerning er også baggrunden for koncernens betydelige underbalance.

Gennem hele restruktureringsforløbet har der været forhandlet intensivt med koncernens banker, der alle, på nær Finansiel Stabilitet, har været indstillet på og set fordele ved at medvirke til en restrukturering af selskabet. Som følge af den negative udvikling i den finansielle sektor er flere af de involverede banker imidlertid undervejs i forløbet endt i Finansiel Stabilitet. Sammen med det løbende frasalg, som er sket i samarbejde med de respektive banker, betyder dette, at koncernen i dag kun har 2 bankkreditorer tilbage, hvoraf Finansiel Stabilitet er den altdominerende og bestemmende.

Bestyrelsen må på denne baggrund med beklagelse konstatere, at mulighederne for en restrukturering af selskabet må anses for udtømte, hvorfor indgivelse af begæring om selskabets konkurs er eneste udvej.

For yderligere information kan direktør Jens Schaumann eller bestyrelsens formand Allan Andersen kontaktes på tlf. nr. 70 21 01 13.

Med venlig hilsen

bestyrelsen


Attachments

FBM nr 4 af 11.02.2013.pdf