Cortus Energys företrädesemission tecknades till cirka 134 procent


Kista, 2013-03-12 11:09 CET (GLOBE NEWSWIRE) --
 

  • Cortus Energys nyemission med företrädesrätt för Bolagets aktieägare blev övertecknad.
  • Sammantaget tecknades 9 517 180 aktier med betalning kontant och genom kvittning.
  • Överteckningen innebär att Optionen att emittera ytterligare aktier utnyttjades till cirka 80 procent.
  • Företrädesemissionen tillsammans med Optionen tillför Cortus Energy cirka 47,6 MSEK före avdrag för emissionskostnader.

 

Cortus Energy AB (publ) ("Cortus Energy" eller "Bolaget") har under perioden mellan den 18 februari och den 6 mars 2013 genomfört en nyemission med företrädesrätt för Bolagets aktieägare. Emissionen tecknades till cirka 134 procent varav cirka 44 procent med företrädesrätt och cirka 56 procent utan företrädesrätt. Mot bakgrund av det stora intresset för Bolaget har styrelsen beslutat att till stor del utnyttja den Option som närmare beskrivs i det prospekt som upprättats i anledning av Erbjudandet. Totalt kommer 9 517 180 aktier att emitteras under Erbjudandet samt Optionen och tilldelning kommer att ske i enlighet med de principer som beskrivits i prospektet. Cortus Energy tillförs därmed cirka 47,6 MSEK före avdrag för emissionskostnader.

 

Rolf Ljunggren, verkställande direktör i Cortus Energy säger i en kommentar: "Vi är väldigt nöjda med utfallet i emissionen. Emissionslikviden ger Cortus Energy en god möjlighet att genomföra den första etableringen i industriell skala. Det är glädjande att så många befintliga aktieägare har gett oss fortsatt förtroende och att så många nya aktieägare visat intresse för Cortus Energy, vilket bidragit till en bredare ägarbas. Det stora intresset från institutionella investerare och allmänheten gjorde det självklart att även utnyttja en del av Optionen och emittera ytterligare 2 393 336 aktier".

 

Av den totala emissionslikviden om cirka 47,6 MSEK betalas aktier motsvarande cirka 4,9 MSEK genom kvittning. Antalet aktier i Cortus Energy kommer genom Erbjudandet och Optionen att öka med 9 517 180 aktier. Aktiekapitalet kommer att öka med 9 517 180 SEK. Efter Erbjudandet och Optionen uppgår det totala antalet aktier i Cortus Energy till 15 623 336 aktier. Cortus Energys aktiekapital uppgår efter Erbjudandet och Optionen till 15 623 336 SEK.

 

Finansiell rådgivare

Mangold Fondkommission har agerat finansiell rådgivare till Cortus Energy i samband med listbytet och företrädesemissionen.

 

För ytterligare information, var vänlig kontakta:

Rolf Ljunggren, VD

Tel: +46 (0)8 588 866 30

 

Om Cortus Energy

Cortus Energy erbjuder kostnadseffektiva och innovativa bioenergilösningar för kraft- och processindustrier baserat på den patenterade förgasningstekniken WoodRoll®. WoodRoll® har stor bränsleflexibilitet, vilket innebär att processen kan utnyttja lågvärdiga förnybara bränslen utan att kompromissa med processprestanda. Cortus Energys aktier är upptagna till handel på NASDAQ OMX First North. Mangold Fondkommission AB, telefon 08- 503 015 50, är Bolagets Certified Adviser och likviditetsgarant.

 

 


Attachments

Pressmeddelande Cortus Energy - emissionsutfall.pdf