Klarläggande kring Vostok Naftas avyttring av aktierna i Cortus Energy


Kista, 2013-05-13 14:01 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  




 

Vostok Nafta har som en del i sitt program att skifta ut sina noterade innehav, som pressmeddelats av dem den 7 maj 2013, avyttrat alla aktier i Cortus Energy. Grunden till detta är att antalet aktier var så litet att utdelning av dessa hade för många ägare inneburit större kostnader än aktievärde.

 

Vostok Nafta har under april 2013, direkt efter emissionsperiodens utgång, avyttrat hela sitt innehav i Cortus Energy via Nasdaq OMX, se Flaggningsmeddelande den 19 april 2013.  Vostok Naftas grund till detta är det utskiftningsprogram av dess noterade innehav till Vostok Naftas aktieägare som tillkännagavs av Vostok Nafta den 7 maj. 

”Vi har innan försäljningen av aktierna i Cortus Energy undersökt vilka vägar som fanns till att inkludera Cortus Energy i programmet men dessvärre kunnat konstatera att antalet aktier i Cortus Energy var så få att andelen aktie i Vostok Naftas program skulle bli så liten att kostnaden skulle för många aktieägare bli större än värdet på aktierna som delats ut. Det är naturligtvis beklagligt att vi inte kunnat ge Vostok Naftas ägare möjlighet att få vara med i ett så spännande bolag som Cortus Energy.  Vi hoppas på förståelse för att detta var den bästa lösningen även om det skapat turbulens på aktiemarkanden för Cortus Energy”, säger Per Brilioth, VD i Vostok Nafta.  

”För Cortus Energy är det viktigt att idag kunna ge en klar bild av orsaken till Vostok Naftas snabba utträde som ägare i Cortus Energy. Att grunden är en teknikalitet i deras utskiftningsprogram ser vi som en förståelig om än oönskad konsekvens av Vostok Naftas nya inriktning. Vi önskar förstås alla ägare i Vostok Nafta välkomna att investera i Cortus Energy framöver”, säger Rolf Ljunggren, VD i Cortus Energy.  

    

För ytterligare information, var vänlig kontakta:

Rolf Ljunggren, VD

Tel: +46 (0)8 588 866 30

 

      

Om Cortus Energy

Cortus Energy erbjuder kostnadseffektiva och innovativa bioenergilösningar för kraft- och processindustrier baserat på den patenterade förgasningstekniken WoodRoll®. WoodRoll® har stor bränsleflexibilitet, vilket innebär att processen kan utnyttja lågvärdiga förnybara bränslen utan att kompromissa med processprestanda. Cortus Energys aktier är upptagna till handel på NASDAQ OMX First North. Mangold Fondkommission AB, telefon 08-503 015 50, är Bolagets Certified Adviser och likviditetsgarant.


Attachments

2013-05-13 Cortus Energy - Vostok.pdf