Praėjusiais metais Goldinvest išlaikė savo apyvartą ir padidino turto vertę


Ryga, 2013-05-14 07:24 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- 2012 m. AB „Goldinvest Asset Management“ (Goldinvest) apyvarta siekė 22,5 mln. latų ir iš esmės nesiskyrė nuo buvusios 2011 metais, kai Goldinvest pasiekė rekordiškai didelę apyvartą: 24,5 mln. LVL. Bendrovė metus baigė su audituotu 30 tūkst. LVL nuostoliu.

Atsižvelgiant į mažas pelno maržas brangiųjų metalų prekybos versle, kuriame ir veikia Goldinvest, neigiamai Goldinvest 2012 m. rezultatus paveikė Valstybinės mokesčių inspekcijos metodika, taikyta sulaikomiesiems mokesčiams brangiųjų metalų laužo pirkimo atveju, su kuria bendrovė nesutinka ir apskundė jai skirtą 31 tūkst. LVL baudą, atkreipia dėmesį Goldinvest vadovas Pēteris Avotiņš.

Savo ruožtu audituoto grynojo rezultato korekciją lyginant su metinėmis finansinėmis ataskaitomis reikėtų aiškinti faktu, kad Lietuvos padalinys patikslino ir susumavo savo išlaidas, kuriose anksčiau nebuvo įtraukti pilni veiklos rezultatai, nes Lietuvos teisė leidžia atskaitomybę teikti už ilgesnį laikotarpį nei Latvijos teisė.

2012 m. Goldinvest turėtas AB „VEF“ ir ribotos atsakomybės bendrovės „VEF Komunikāciju Serviss“ akcijas iškeitė į įvairų nekilnojamąjį turtą. Dėl šių veiksmų Goldinvest turto vertė padidėjo 14% iki 31,2 mln. LVL. Įsigytas turtas naudojamas kaip užstatas bankui už jo suteiktą kredito liniją, kurios lėšos investuojamos į Goldinvest plėtrą taip gerinant Goldinvest kreditingumą ir sudarant galimybę pagrindinį dėmesį skirti pagrindinės veiklos plėtrai.

2012 m. dvi Bendrovės parduotuvės (Brīvības gatvė 214  ir PC „Galleria Riga“, Dzirnavu gatvė 67, Ryga) sėkmingai tęsė savo veiklą. Klientams buvo teikiama papildoma paslauga – jie galėjo pateikti užsakymus internetinėje bendrovės parduotuvėje adresu www.latgold.lv, taip pat padalinyje Vilniuje bei dukterinėje bendrovėje Maskvoje. Tuo metu taip pat buvo nuspręsta uždaryti bendrovės parduotuvę Maskvoje. Šis sprendimas priimtas todėl, kad parduotuvės veikla nedavė lauktų finansinių rezultatų.

2013 m. Goldinvest planuoja išlaikyti dabartinę apyvartą ir uždirbti 50 tūkst. LVL pelno.

Apie AB „Goldinvest Asset Management“:

Goldinvest Asset Management įsteigta 1997 m. Ji užsiima vietiniu ir pramoniniu brangiųjų metalų pirkimu, tvarkymu ir pardavimu, taip pat perka ir parduoda brangiuosius investicinius metalus (auksą, paladį, paltiną, sidabrą ir kt.). Bendrovė taip pat išduoda paskolas už užstatus brangiaisiais metalais. Bendrovė turi dukterinę bendrovę Rusijoje ir padalinį Lietuvoje. Bendrovės akcijomis prekiaujama alternatyvioje NASDAQ OMX Ryga biržos akcijų rinkoje First North. Daugiau informacijos apie AB „Goldinvest Asset Management“ pateikta http://www.latgold.lv/.

         Papildoma informacija:
         
         Arnis Linde
         Projektų vadovas
         AB „Goldinvest Asset Management“
         Tel.: +371 22050691
         El.p.: arnis.linde@latgold.lv
         
         Atestuotas konsultantas:
         Ģirts Apsītis
         Valdybos pirmininkas
         SIA „Ardente“
         Tel.: +371 29466577
         El.p.: ardente@ardente.lv


Attachments

GAM_audited_2012_LT.pdf