Goldinvest iesniedzis tiesiskās aizsardzības procesa pieteikumu

Rīga, 2013-07-22 07:32 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Akciju sabiedrība „GOLDINVEST ASSET MANAGEMENT” (tālāk tekstā - Goldinvest) 2013.gada 17.jūlijā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā iesniedza tiesiskās aizsardzības procesa pieteikumu, kuru tiesa ar 2013.gada 18.jūlija lēmumu ir pieņēmusi, piešķirot termiņu līdz 16.septembrim, lai izstrādātu tiesiskās aizsardzības plānu un saskaņotu to ar kreditoriem.

„Goldinvest ir spiesta uzsākt tiesiskās aizsardzības procesa, lai risinātu likviditātes problēmas, kas radušās debitoru zemās maksātspējas dēļ un ar to saistītajām kreditoru prasībām. Tāpat, kā jau ziņots iepriekš, uz Goldinvest darbību negatīvu iespaidu ir atstājusi Valsts ieņēmumu dienesta piemērotā metodika nodokļu ieturēšanai dārgmetāla lūžņu iepirkšanas gadījumā, kurai uzņēmums nepiekrīt un piemēroto sodu ir pārsūdzējis”, norāda Goldinvest padomes priekšsēdētājs Pēteris Avotiņš.

Par AS Goldinvest Asset Management:

AS Goldinvest Asset Management ir dibināts 1997.gadā un darbojas sadzīves un rūpniecisko dārgmetālu uzpirkšanas, pārstrādes un pārdošanas biznesā, kā arī investīciju dārgmetālu (zelts, pallādijs, platīns, sudrabs u.c.) pirkšanas un pārdošanas biznesā. Uzņēmums arī izsniedz aizdevumus pret dārgmetālu ķīlu. Uzņēmumam ir meitas sabiedrība Krievijā, filiāle Lietuvā. Uzņēmuma akcijas ir iekļautas biržas NASDAQ OMX Riga alternatīvajā akciju tirgū First North. Papildus informācija par AS Goldinvest Asset Management: http://www.latgold.lv/

Papildus informācija:
         Arnis Linde