TRIBONA AB (PUBL): FÖRSKOTTSBETALAR TILL HELABA OCH UPPTAR LÅN HOS DANSKE BANK


Lund, Sverige, 2016-02-08 14:45 CET (GLOBE NEWSWIRE) --  

Landesbank Hessen-Thüringen Girozentrale, Helaba, har sagt upp sin kredit till två bolag i Tribona-koncernen till betalning i förskott med hänvisning till kontrollägarbytet som skett i Tribona AB. Kontrollägarbytet har skett som en följd av Catena AB:s offentliga uppköpserbjudande till Tribonas aktieägare.

Återbetalning till Helaba ska ske den 15 februari 2016. Det belopp som ska återbetalas uppgår till cirka 277 miljoner kronor. I och med förskottsbetalningen löser Tribona sin skuld till Helaba i dess helhet. De båda låntagande bolagen i Tribona-koncernen har säkerställt ny finansiering på cirka 387 miljoner kronor i form av lån från Danske Bank som är ny långivare till Tribona.

 

– Flera andra av våra långivare hade precis som Helaba rätt enligt sina kreditavtal att kräva förskottsbetalning till följd av att Catena AB nu blivit majoritetsägare i Tribona men dessa långivare har valt att kvarstå som långivare, vilket visar vilken god relation vi har med våra kreditgivare, säger Per Johansson, VD för Tribona.

 

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION
Per Johansson, VD: +46 708 17 1363, e-post: per.johansson@tribona.se
 

Informationen i detta pressmeddelande är sådan information som Tribona AB (publ) ska offentliggöra i enlighet med lagen om värdepappersmarknaden eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande 2016-02-08 kl. 14:45.

TRIBONA I KORTHET
Tribona AB (publ) är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag med renodlad inriktning på lager- och logistikfastigheter. Fastighetsbeståndet består av moderna och strategiskt belägna logistikfastigheter, 36 i Sverige och en i Danmark med en uthyrningsbar yta på cirka 708 000 kvadratmeter. För mer information, besök www.tribona.se


Attachments

TRIBONA AB (PUBL) FÖRSKOTTSBETALAR TILL HELABA OCH UPPTAR LÅN HOS DANSKE BANK.pdf