Informācija par „CBL Asset Management” IPAS ierosināto ieguldījumu fonda “CBL Eastern European Fixed Income Funds” apakšfondu “CBL Eastern European Bond Fund - EUR” un „CBL Eastern European Bond Fund - USD” iekšzemes apvienošanu


Ņemot vērā to, ka fonda “CBL Eastern European Fixed Income Funds” apakšfondu ”CBL Eastern European Bond Fund - EUR” un “CBL Eastern European Bond Fund - USD” aktīvi tiek pārvaldīti, ievērojot vienotu ieguldījumu politiku un ieguldījumu ierobežojumus „CBL Asset Management” IPAS (turpmāk – Pārvaldes sabiedrība) ir pārskatījusi esošo fonda juridisko struktūru un izskatījusi izmaiņu iespējas ar mērķi optimizēt pārvaldes un fonda administrēšanas procesus, kā arī ar mērķi samazināt kopējos fonda izdevumus. Izvērtējot tādus kritērijus kā apakšfondu deklarētais ieguldītāja profils, investīciju reģions, fonda prospektā noteiktā ieguldījumu politika, fonda apjoms, ieguldītāju struktūra u.c., fonda pārvaldnieki apakšfondu darbības optimizēšanai piedāvāja veikt ieguldījumu fonda “CBL Eastern European Fixed Income Funds” reorganizāciju fondu/apakšfondu iekšzemes apvienošanas ceļā.

Ar šo Sabiedrība informē, ka, ņemot vērā iepriekš minēto analīzi, Sabiedrība ir pieņēmusi lēmumu ierosināt tās izveidotā ieguldījumu fonda “CBL Eastern European Fixed Income Funds” apakšfonda “CBL Eastern European Bond Fund - EUR” (ISIN LV0000400174) (turpmāk – Pievienojamais fonds) iekšzemes apvienošanu ar „CBL Asset Management” IPAS izveidotā ieguldījumu fonda “CBL Eastern European Fixed Income Funds” apakšfondu ”CBL Eastern European Bond Fund - USD” (ISIN LV0000400125) (turpmāk – Iegūstošais fonds).

Finanšu un kapitāla tirgus komisija ir pieņēmusi lēmumu atļaut Pievienojamā fonda un Iegūstošā fonda apvienošanu šā gada 18. aprīlī.

Informējam, ka minēto ieguldījumu fondu apvienošanas rezultātā:

a. visi Pievienojamā fonda aktīvi un saistības tiek nodoti Iegūstošajam fondam;

b. tiek mainīts Iegūstošā fonda nosaukums uz “CBL Eastern European Bond Fund”;

c. ņemot vērā apvienošanās brīdī noteikto ieguldījumu apliecību apmaiņas koeficientu Pievienojamā fonda ieguldījumu apliecībām pret Iegūstošā fonda ieguldījumu apliecībām:

  • Iegūstošā fonda ieguldītāji apmaiņā pret savām ieguldījumu apliecībām saņem “CBL Eastern European Bond Fund” R Acc USD klases ieguldījumu apliecības);
  • Pievienojamā fonda ieguldītāji apmaiņā pret savām ieguldījumu apliecībām saņem “CBL Eastern European Bond Fund” R Acc EUR (hedged) klases ieguldījumu apliecības);

d. Pievienojamais apakšfonds pārstāj pastāvēt.

 

I. FONDU APVIENOŠANAS IETEKME UZ IEGULDĪTĀJIEM UN IEGULDĪTĀJU TIESĪBAS

Ņemot vērā to, ka abi apvienošanā iesaistītie ieguldījumu fondi darbojas saskaņā ar Ieguldījumu pārvaldes sabiedrību likumu un citiem Latvijas Republikas tiesību aktiem, kā arī ņemot vērā to, ka Iegūstošais fonds un Pievienojamais fonds ir viena ieguldījumu fonda apakšfondi, apvienošana neatstās būtisku ietekmi uz Pievienojamā un Iegūstošā fonda ieguldītājiem. Abiem apvienojamajiem fondiem ir vienāda ieguldījumu politika un stratēģija, līdzīgas izmaksas, pārskatu sagatavošanas periodiskums un sagaidāmie darbības rezultāti. Tāpat, Pievienojamā un Iegūstošā fonda ieguldījumu portfeļa izlīdzsvarošana pirms ieguldījumu fondu apvienošanas netiks veikta. Turklāt ir sagaidāms, ka apvienošanas rezultātā tiks samazināti kopējie fonda izdevumi.

Ņemot vērā, ka abi apvienojamie fondi ir dibināti un darbojas atbilstoši Latvijas Republikas tiesību aktiem, uz fondu apvienošanas brīdi nepastāv apstākļi, kas mainītu līdz šim fondu ieguldītājiem piemērojamos nodokļus vai nodevas.

Sakarā ar ierosināto ieguldījumu fondu apvienošanu Pievienojamo un Iegūstošā fonda ieguldītājiem tiek piešķirtās tiesības:

  • līdz šā gada 11.aprīlim bez maksas pieprasīt Pārvaldes sabiedrībai veikt fondu ieguldījumu apliecību atpakaļpirkšanu.
  • Ieguldījumu apliecību atpakaļpirkšana tiks veikta fonda prospektā noteiktajā kārtībā;
  • no Pārvaldes sabiedrības iegūt papildu informāciju par ierosināto fondu apvienošanu;
  • saņemt apvienošanā iesaistīto fondu turētājbankas - AS „Citadele banka” telpās (Republikas laukumā 2A, Rīgā) tās sniegto atzinuma kopiju par:

a. kritērijiem, kas pieņemti Pievienojamā un Iegūstošā fonda aktīvu un saistību vērtēšanai dienā, kad tiks aprēķināts Pievienojamā un Iegūstošā fonda ieguldījumu apliecību apmaiņas koeficients;

b. samaksas apmēru naudā par vienu attiecīgā Pievienojamā fonda ieguldījumu apliecību; c. ieguldījumu apliecību apmaiņas koeficienta aprēķināšanas metodi.

c. ieguldījumu apliecību apmaiņas koeficienta aprēķināšanas metodi.

 

II. BŪTISKĀKIE FONDU APVIENOŠANAS ASPEKTI

Saskaņā ar Latvijas Republikas tiesību aktiem Finanšu un kapitāla tirgus komisijas lēmums atļaut fondu iekšzemes apvienošanu stājas spēkā četrdesmitajā kalendārajā dienā pēc lēmuma paziņošanas Pievienojamā fonda pārvaldes sabiedrībai. Līdz ar to plānots, ka Pievienojamā un Iegūstošā fonda apvienošana notiks šā gada 18. aprīlī un pēc šā datuma Pievienojamais fonds beigs pastāvēt.

Lai nodrošinātu fondu apvienošanu, tiek veiktas sekojošas darbības:

a) tiek veikta Pievienojamā fonda un Iegūstošā fonda aktīvu novērtēšana;

b) pārvaldes sabiedrība iesniedz turētājbankai rīkojumu par Pievienojamā fonda aktīvu nodošanu Iegūstošajam fondam;

c) Pārvaldes sabiedrība veic Pievienojamā fonda apmaiņas koeficienta aprēķinu un nosūta to apstiprināšanai turētājbankai, un saskaņošanai ar Latvijas Centrālajam Depozitārijam (LCD);

d) pēc aktīvu nodošanas pabeigšanas apvienojamo fondu pārvaldes sabiedrība dod rīkojumu LCD, mainīt apvienošanā iesaistīto fondu raksturlielumus:

a. mainīt ieguldījumu fonda “CBL Eastern European Fixed Income Funds” apakšfonda “CBL Eastern European Bond Fund - USD” nosaukumu uz “CBL Eastern European Bond Fund” R Acc USD klases klases ieguldījumu apliecības, saglabājot ISIN kodu: LV0000400125 un emitēto ieguldījumu apliecību skaitu.

b. mainīt ieguldījumu fonda “CBL Eastern European Fixed Income Funds” apakšfonda “CBL Eastern European Bond Fund - EUR” nosaukumu uz “CBL Eastern European Bond Fund” R Acc EUR (hedged) klases ieguldījumu apliecības, saglabājot ISIN kodu LV0000400174: un emitēto ieguldījumu apliecību skaitu.

Lai nodrošinātu ieguldījumu fondu apvienošanu, no šā gada 12.aprīļa tiks pārtraukta apvienojamo fonda ieguldījumu apliecību atpakaļpirkšana un darījumu veikšana ar tām nebūs iespējama. Ieguldītāji varēs brīvi rīkoties ar Iegūstošā fonda ieguldījumu apliecībām sākot ar šā gada 21. aprīli. Informējam, ka ar Iegūstošā fonda ieguldītājiem paredzēto pamatinformāciju, kas palīdz izprast, kas raksturīgs ieguldīšanai šajā fondā un kādi ir ar to saistītie riski, Ieguldītāji var iepazīties IPAS „CBL Asset Management” mājas lapā: www.cblam.lv vai arī IPAS „CBL Asset Management” galvenā biroja telpās Republikas laukumā 2A, Rīgā, tās darba laikā. Lai pieņemtu pamatotu lēmumu par ieguldījuma veikšanu, nepieciešams iepazīties arī ar fonda prospektu.