Unlimited Travel Group : Kallelse till Årsstämma 2016


KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA
Unlimited Travel Group UTG AB (publ)

Aktieägarna i Unlimited Travel Group UTG AB (publ) kallas härmed till årsstämma fredagen den 22 april 2016 kl 15.00 på Tegnérgatan 8 i Stockholm.

Anmälan
Aktieägare som önskar delta i årsstämman skall iaktta följande:

            -          Senast den 15 april 2016 skall aktieägaren vara införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken. Observera att aktieägare som har sina aktier förvaltar­registrerade i god tid dessförinnan tillfälligt måste inregistrera aktierna i eget namn för att ha rätt att delta vid årsstämman.

            -          Senast den 15 april 2016 skall aktieägaren till bolaget ha anmält sin avsikt att delta vid års­stämman. Anmälan sker per e-post till mh@unlimitedtravelgroup.se eller per telefon 08-522 541 50. I anmälan skall anges namn eller firma, person­nummer eller organisations­­nummer, adress, registrerat aktieinnehav samt eventuellt biträde. Företrädare för juridisk person skall medföra fullmakt till stämman.

  

Förslag till dagordning 

  1. Stämmans öppnande
  2. Val av ordförande för stämman
    Valberedningens förslag: Jonas Ågren
  1. Upprättande och godkännande av röstlängd
  2. Godkännande av dagordning
  3. Val av en eller två justeringspersoner
  4. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad
  5. Framläggande av årsredovisningen och revisionsberättelsen samt koncernredovisningen och koncernrevisionsberättelsen, VDs redogörelse för det gångna årets arbete och frågor från aktieägarna till styrelse och VD
  6. Beslut om

           (a)     fastställande av resultaträkningen och balansräkningen samt
                     koncernbalansräkningen och koncernresultaträkningen,
           (b)     dispositioner beträffande bolagets resultat enligt den fastställda balansräkningen, samt
           (c)     ansvarsfrihet åt styrelseledamöterna och verkställande direktören

  1. Redogörelse för valberedningens arbete och förslag samt fastställande av antalet styrelseledamöter och suppleanter
  2. Fastställande av arvoden åt styrelsen och revisorerna
  3. Val av styrelse jämte eventuella suppleanter
  4. Val av revisor
  5. Beslut om valberedning
  6. Övriga frågor
  7. Stämmans avslutning 

Förslag till beslut
Punkten 8b

Styrelsen föreslår:

  • Att en utdelning skall lämnas till aktieägarna på 3,00 kronor per aktie, varav 2,00 kr utgör ordinarie utdelning och 1,00 kr utgör extra utdelning. Den 26 april ska vara avstämningsdag för erhållande av utdelning. Beslutar årsstämman i enlighet med förslaget, beräknas utdelningen sändas ut genom Euroclear Sweden ABs försorg den 29 april.  

Övriga beslut
Punkterna 9, 10, 11, 12, 13

Den valberedning som utgjorts av representanter för de tre till röstetalet största aktieägarna i bolaget jämte bolagets ordförande har enats om följande förslag:

  • Styrelsen skall bestå av sex ledamöter utan suppleanter.
  • Paul Rönnberg har informerat valberedningen att han inte står till förfogande på grund av nya åtaganden. Valberedningen har flera mycket lämpliga och intresserade kandidater till ordförandeposten, men processen att välja en ny ordförande är ännu inte avslutad. Valberedningen har för avsikt att be styrelsen kalla till en extra bolagsstämma när ordförandekandidat finns att presentera för aktieägarna. Valberedningens förslag är att Anna Elam väljs till ordförande fram till dess att en ny ordförande tillträder.
     
  • Att arvode till styrelseledamöter inklusive ordföranden, till dess att en ny ordförande är utsedd, skall utgå med 50 000 kr vardera samt att arvode till revisorn skall utgå enligt godkänd räkning.
     
  • Omval av styrelseledamöterna Anna Elam (ordförande), Michaël Berglund, Staffan Lund och Jakob Tolleryd.
     
  • Nyval av Andreas Daag, aktieanalytiker Swedbank.
     
  • Paul Rönnberg och Leif Almstedt har avböjt omval.
  • Nuvarande mandatperiod för bolagets revisorer utgår i och med årsstämman 2016. Valberedningen föreslår årsstämman omval av Finnhammars Revisionsbyrå AB, med Hans Bredberg som huvudansvarig, till revisor för en mandatperiod om två år.
  • Att årsstämman uppdrar åt styrelsens ordförande att, baserat på ägarstatistik från Euroclear Sweden AB per den sista bankdagen i september 2016, sammankalla en valberedning bestående av styrelsens ordförande samt en representant för envar av de tre då röstmässigt största aktieägarna i bolaget. Om någon av de tre röstmässigt största ägarna avböjer från att delta i valberedningen skall erbjudandet gå vidare till den som röstmässigt står näst i tur. Valberedningens sammansättning skall offentliggöras i kvartalsrapporten för tredje kvartalet samt på bolagets webbplats. Valberedningen skall ha till uppgift att föreslå ny styrelse att väljas vid årsstämman 2017 samt föreslå arvode till styrelsen. Vidare skall valberedningen föreslå ordförande för stämman samt styrelseordförande. Valberedningen skall kvarstå till dess nästa valberedning utses och redogöra för sitt arbete vid årsstämman. Inget arvode skall utgå till valberedningen. Bolaget skall dock svara för skäliga kostnader förenade med utförandet av valberedningens uppdrag.

Handlingar
Årsredovisningen och revisionsberättelsen samt styrelsens yttrande med anledning av ovanstående förslag till vinstdisposition kommer att hållas tillgängligt på bolagets kontor samt på bolagets webbplats senast den 7 april och skickas till aktieägare som begär det.

 

Stockholm i mars 2016
Styrelsen

HUG#1996929


Attachments

Kallelse årsstämma 2016.pdf