BIOTIEN ADS-TODISTUSTEN PÖRSSILISTALTA POISTAMINEN ON TOTEUTUNUT


BIOTIE THERAPIES OYJ                 PÖRSSITIEDOTE                    13.6.2016 klo 16.30

BIOTIE THERAPIES OYJ:N AMERICAN DEPOSITARY SHARE - OSAKETALLETUSTODISTUSTEN POISTAMINEN NASDAQ GLOBAL SELECT MARKETIN PÖRSSILISTALTA ON TOTEUTUNUT

Biotie Therapies Oyj (Nasdaq Helsinki: BTH1V) ("Biotie" tai "Yhtiö") tiedottaa, että sen American Depositary Share -osaketalletustodistusten ("ADS-todistukset") vapaaehtoinen poistaminen NASDAQ Global Select Marketin ("Nasdaq US") pörssilistalta toteutui 13.6.2016 ennen kaupankäynnin alkamista. Pörssilistalta poistaminen on seurausta Biotien 2.6.2016 Yhdysvaltain arvopaperimarkkinoita valvovalle viranomaiselle (United States Securities and Exchange Commission, "SEC") toimittamasta hakemuksesta (Form 25 -asiakirja), jolla Biotie ilmoitti SEC:lle Yhtiön ADS-todistusten poistamisesta Nasdaq US:n pörssilistalta, 18.5.2016 tiedotetun mukaisesti.

ADS-todistusten poistamisen toteutuminen tarkoittaa, että ADS-todistuksilla ei voi enää käydä kauppaa millään säännellyllä markkinapaikalla. Biotien osakkeet ("Osakkeet") pysyvät listattuina Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalla, vaikkakin Biotien tarkoituksena on poistaa Osakkeet Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalta niin pian kuin se on soveltuvien lakien perusteella sallittua ja mahdollista.

Tarkempia lisätietoja Biotiehen soveltuvista Yhdysvaltain arvopaperimarkkinalakien mukaisista tiedonantovelvollisuuksista ADS-todistusten pörssilistalta poistamisen toteutumisen jälkeen sekä ADS-todistusten kohtelusta Acorda Therapeutics, Inc.:in ("Acorda") aloittamassa osakeyhtiölain mukaisessa Biotien vähemmistöosakkeita koskevassa pakollisessa lunastusmenettelyssä on annettu Biotien 18.5.2016 julkistamassa pörssitiedotteessa.

Turku, 13.6.2016

Biotie Therapies Oyj
Timo Veromaa, CEO
Toimitusjohtaja

Lisätietoja antaa:
Virve Nurmi, Biotie Therapies Oyj
tel. +358 2 274 8900, sähköposti: virve.nurmi@biotie.com

JAKELU
www.biotie.com
Nasdaq Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet

TIETOA BIOTIESTÄ

Biotie kehittää lääkkeitä erityisesti rappeuttaviin hermosairauksiin ja psykiatrisiin häiriöihin. Biotien lääkekehitystyö on tuonut markkinoille alkoholiriippuvuuden hoitoon tarkoitetun nalmefeenin (Selincro), joka sai EU-myyntiluvan vuonna 2013 ja jota Biotien lisenssikumppani H. Lundbeck A/S tuo parhaillaan markkinoille Euroopassa. Kehitysvaiheen hankkeita ovat Parkinsonin tautiin tarkoitettu totsadenantti, joka on siirtymässä Faasiin 3, ja lisäksi Faasissa 2 kaksi lääkekandidaattia, jotka on tarkoitettu kognitiivisten häiriöiden, mm. Parkinsonin tautiin liittyvän dementian sekä harvinaisen arpeuttavan maksasairauden (PSC) hoitoon.

Katso lisätietoja osoitteesta www.biotie.com.

TIETOA ACORDASTA

Acorda on vuonna 1995 perustettu bioteknologiayritys, joka keskittyy kehittämään lääkkeitä, jotka parantavat neurologisista sairauksista kärsivien ihmisten elämää ja toimintaedellytyksiä. Acordan osakkeet on listattu Nasdaq US:n pörssilistalla.

Acordalla on toimialallaan johtava valikoima uudenlaisia neurologisia lääkkeitä, joiden kohteena on muun muassa Parkinsonin tauti, epilepsia, aivohalvauksen jälkeiset kävelyongelmat, migreeni ja MS-tauti. Acorda markkinoi kolmea FDA:n hyväksymää lääkettä, mukaan lukien AMPYRA® (dalfampridine) Extended Release Tablets, 10 mg.

Katso lisätietoja osoitteesta www.acorda.com.

VAROITUSLAUSUMA KOSKIEN TULEVAISUUTTA KOSKEVIA LAUSUMIA

Jotkut tähän tiedotteeseen sisältyvät lausumat ovat tulevaisuutta koskevia lausumia, mukaan luettuina lausumat koskien Biotien Yhdysvaltalaisten tiedonantovelvollisuuksien päättymistä, joihin liittyy useita riskejä ja epävarmuustekijöitä. Nämä lausunnot perustuvat nykyisille odotuksille, oletuksille, arvioille ja ennusteille ja ne voivat sisältää tiedossa olevia tai tuntemattomia riskejä, epävarmuustekijöitä ja muita tekijöitä, joiden seurauksena tulokset, toiminnan taso, suorituskyky tai saavutukset voivat poiketa huomattavasti tulevaisuutta koskevista lausumista. Tällaiset lausumat voidaan yleisesti tunnistaa sanoista tai ilmaisuista, kuten "uskoa", "odottaa", "olettaa", "aikoa", "suunnitella", "tahtoa", "saattaa", "pitäisi", "arvioida", "ennustaa", "mahdollinen", "jatkaa" tai kyseisten termien kielteisistä muodoista tai muista vastaavista ilmaisuista. Mikäli ilmenee, että taustaoletukset eivät ole tarkkoja tai tuntemattomat riskit tai epävarmuustekijät materialisoituvat, todelliset tulokset ja erilaisia tapahtumia koskevat ajoitukset voivat poiketa huomattavasti odotetuista tuloksista ja/tai ajoituksesta, jotka esitetään tulevaisuutta koskevissa lausumissa, ja lukijan ei tulisi liiallisesti luottaa kyseisiin lausumiin. Acorda ja Biotie eivät aio tai ole velvoitettuja päivittämään tulevaisuutta koskevia lausumia sellaisten kehitysten johdosta, jotka tapahtuvat tämän tiedotteen kattaman ajanjakson jälkeen tai muutoin.

HUG#2020139