Talvivaara ja Terrafame ovat tehneet sopimukset kaivostoimintaan liittyvien omaisuuserien myynnistä Terrafamelle


Pörssitiedote
Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj
1.7.2016

Talvivaara ja Terrafame ovat tehneet sopimukset kaivostoimintaan liittyvien omaisuuserien myynnistä Terrafamelle

Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj ("Talvivaara" tai "Yhtiö") ja Terrafame Oy ("Terrafame") ovat allekirjoittaneet 30.6.2016 sopimukset, joissa osapuolet sopivat Sotkamon kaivostoimintaan liittyvien omaisuuserien myynnistä ja Talvivaaran laina- ja tuotevirtasopimuksen väliaikaisen keskeytyssopimuksen ("Keskeytyssopimus") mukaisen takausvastuun, kokonaismäärältään noin 14 miljoonaa euroa (mukaan lukien korot 30.6.2016 asti), ja noin 203,4 miljoonan euron suuruisen sinkin tuotevirtasopimuksen ("Tuotevirtasopimus") päättymiskorvauksen takausvastuun lakkaamisesta. Myytyihin omaisuuseriin kuuluvat muun muassa Sotkamon kaivoksen tuotantoprosessissa tarvittava kalkkilaitos, laboratorio sekä kaivokseen liittyvän geologisen, laboratorio- ja tuotantodatan omistusoikeus. Sopimuksiin sisältyy purkava ehto, jonka mukaan sopimuksien mukaiset liiketoimet peruuntuvat, mikäli asiasta päättämään erikseen koolle kutsuttava Talvivaaran ylimääräinen yhtiökokous ei hyväksy sopimuksia.

Lisäksi osapuolet ovat sopineet laboratorion henkilöstön siirtymisestä Terrafamen palvelukseen vanhoina työntekijöinä sekä Terrafamen mahdollisuudesta rekrytoida eräitä Talvivaaran avainhenkilöitä, jotka tuottavat tällä hetkellä kaivokseen liittyviä palveluja. Palvelusopimus ja kalkkilaitoksen vuokrasopimus, jotka solmittiin 19.11.2014 ja jotka siirtyivät Terrafamelle 14.8.2015, on sovittu päättymään välittömin vaikutuksin.

Myytävien omaisuuserien kauppahinta koostuu kahdesta osasta: (i) Yhtiön Keskeytyssopimuksen ja Tuotevirtasopimuksen mukaisten takausvastuiden lakkaamisesta, ja (ii) Terrafamen Yhtiölle maksamasta 1,4 miljoonan euron suuruisesta käteissuorituksesta.

Ylimääräinen yhtiökokous kutsutaan erikseen koolle käsittelemään asiaa. Eräät osakkeenomistajat, Solidium Oy ja Yhtiön toimitusjohtaja Pekka Perä, jotka yhdessä edustavat noin 20 prosenttia Yhtiön liikkeeseen lasketusta osakekannasta (pois lukien 192 883 000 Yhtiön hallussa olevaa omaa osaketta, joilla ei ole äänioikeutta), ovat alustavasti lupautuneet äänestämään järjestelyn toteuttamisen puolesta ylimääräisessä yhtiökokouksessa.

Mikäli yhtiökokous ei hyväksy sopimusten mukaisia toimia, sopimukset peruuntuvat ja niiden mukaiset liiketoimet perutaan, minkä seurauksena sopijapuolet palaisivat samaan asemaan kuin ennen sopimusten allekirjoittamista.

Sopimuksilla kaikki Talvivaaralle aiemmin liikevaihtoa tuottaneet omaisuuserät on siirretty Terrafamelle. Tämä järjestely parantaa kuitenkin merkittävästi mahdollisuuksia loppuunsaattaa Talvivaaran yrityssaneerausmenettely ja edesauttaa Talvivaaran uusien liiketoimintamahdollisuuksien kehittämistä. Järjestelyllä ei ole vaikutusta Yhtiön todettuihin saneerausvelkoihin, mukaan lukien Finnveran ja tiettyjen liikepankkien saatavat.

Tänään julkistetusta järjestelystä huolimatta tällä hetkellä ei ole olemassa mitään takeita siitä, että Talvivaara tulee lopulta onnistumaan yrityssaneerausjärjestelyjen loppuun saattamisessa.

Lisätietoja

Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj Puh. 020 7129 800

Pekka Perä, toimitusjohtaja
Pekka Erkinheimo, varatoimitusjohtaja

HUG#2024896


Attachments

TV ja TF ovat sopineet kaivostoimintaan omaisuuserien myynnistä.pdf