Talvivaara on allekirjoittanut sopimuksen energiansäästöteknologian hankkimisesta


Pörssitiedote
Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj
4.10.2016

  
Talvivaara on allekirjoittanut sopimuksen energiansäästöteknologian hankkimisesta

Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj ("Yhtiö" tai "Talvivaara") ilmoittaa, että se on tänään allekirjoittanut kauppakirjan teknologiasta, jonka avulla pyritään tehostamaan perusteollisuuden energiankäyttöä. Kaupan kohteeseen kuuluvat oikeudet teknologian ytimenä olevaan ohjausjärjestelmään sekä teknologiaa hyödyntävät, olemassa olevat koekäyttölaitteistot. Omaisuuserät hankitaan Yhtiön tätä tarkoitusta varten perustamaan ja kokonaan omistamaan tytäryhtiöön.

Ostetun teknologian kauppahintana on viiden prosentin osuus teknologian myöhemmin kerryttämästä käyttökatteesta. Yhtiöllä on kuitenkin oikeus milloin tahansa päättää käyttökatteeseen perustuva earn out-järjestely suorittamalla teknologian myyjälle kahden miljoonan euron kertakorvaus. Lisäksi Yhtiö maksaa sille siirtyvistä koekäyttölaitteistoista niiden kohtuullisia kehittämis- ja valmistuskustannuksia heijastavan kauppahinnan 160.000 euroa. Kaupan toteutuminen on vielä ehdollinen muun muassa Yhtiön hallituksen hyväksynnälle.

Vaikka Yhtiö pitääkin energiansäästöteknologiaan perustuvaa liiketoimintaa mahdollisesti toteuttamiskelpoisena, teknologian kaupallistaminen edellyttää vielä pohjana olevan liiketoimintamallin sekä ohjausjärjestelmän edelleen kehittämistä. Yhtiö on osana tänään julkistettua kauppaa sopinut, että yksi teknologian alkuperäisistä kehittäjistä siirtyy Yhtiöön palvelukseen, minkä lisäksi Yhtiö valmistautuu vahvistamaan organisaatiotaan useilla muilla teknologian ja siihen perustuvan liiketoiminnan kehittämiseen tarvittavilla asiantuntijoilla.

Nyt julkistetun sopimuksen lisäksi Yhtiö jatkaa myös muiden valitsemiensa projektien tutkimista ja kehittämistä. Tässä vaiheessa Yhtiön on liian aikaista ottaa kantaa minkään näiden projektien toteutumistodennäköisyyteen.

Lisätietoja
Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj Puh 020 712 9800
Pekka Perä, toimitusjohtaja
Pekka Erkinheimo, varatoimitusjohtaja


Attachments

Talvivaara allekirjoittanut sopimuksen energiansäästöteknologiasta.pdf