TAKOMA OYJ:N JA TAKOMA GEARS OY:N HALLITUKSET OVAT PÄÄTTÄNEET JÄTTÄÄ KONKURSSIHAKEMUKSET


Takoma Oyj                                Pörssitiedote 20.3.2017 klo 11.50

Takoma-konsernin emoyhtiö Takoma Oyj:n sekä Takoma-konsernin voimansiirron ratkaisuja tarjoavan tytäryhtiön Takoma Gears Oy:n hallitukset ovat tänään päättäneet jättää yhtiöitä koskevat konkurssihakemukset. 

Takoman markkinatilanne on heikentynyt merkittävästi saneerausohjelman vahvistamisajankohdasta 30.09.2014, joten saneerausohjelman perustana olleet kannattavuuteen ja rahoitukseen liittyvät oletukset eivät ole toteutuneet. Offshore- ja meriteollisuuden kysynnän rajusta laskusta johtuen konsernin toiminta on ollut raskaasti tappiollista, mikä on heikentänyt konsernin vakavaraisuutta ja maksuvalmiutta. 

Konserni on tehnyt merkittäviä toiminnallisia muutoksia, joilla on tähdätty toiminnan sopeuttamiseen vallitsevaan kysyntätilanteeseen ja konsernin liiketoiminnan saamiseksi kannattavaksi. Myynnin tehostaminen ja uusien asiakkaiden hankinta eivät kuitenkaan onnistuneet kasvattamaan liiketoiminnan volyymia, eikä markkinoilla ollut tarpeeksi kysyntää Takoman tuotteille. 

Yllä olevan johdosta yhtiö ei pysty toteuttamaan saneerausohjelmaansa ja jatkamaan toimintaansa ilman merkittävää lisärahoitusta. Yhtiö on selvittänyt useita lisärahoitusmahdollisuuksia sekä yhtiön varojen ja liiketoimintojen myyntiä löytämättä kuitenkaan ratkaisua. 

”Pyrimme pitkään löytämään ratkaisuja Takoman toiminnan tervehdyttämiseen. Tässä tapauksessa ulkoiset tekijät, kuten Offshore- ja meriteollisuuden kysynnän heikkeneminen, tekivät kuitenkin kehitystoimenpiteistä riittämättömiä”, hallituksen puheenjohtaja Tapio Tommila sanoo. 

”Olemme pahoillamme Takoman henkilöstön, asiakkaiden, osakkeenomistajien sekä yhtiön muiden rahoittajien puolesta, että tilanteeseen ei löytynyt ratkaisua. Haluan kiittää kaikkia niitä, jotka ovat olleet Takoman toiminnassa mukana, erityisesti omistautunutta henkilöstöä”, Takoman toimitusjohtaja Jari Lilja sanoo. 

Käräjäoikeus tekee konkurssiin asettamisesta päätöksen arviolta 1–2 päivän sisällä hakemuksesta.

 

Takoma Oyj

 

Hallitus

 

 

Lisätietoja:

 

Hallituksen puheenjohtaja Tapio Tommila +358 527 6311 tapio.tommila@panostaja.fi

 

Toimitusjohtaja Jari Lilja, +358 (0)400 244 040, jari.lilja@takoma.fi