GF Money Oyj: UUDEN AJAN RAHOITUSPALVELUKONSERNI GF MONEY SUUNNITTELEE FIRST NORTH -LISTAUTUMISTA JA LISTAUTUMISANTIA


GF Money Oyj | Lehdistötiedote 14.5.2018 kello 9.00

UUDEN AJAN RAHOITUSPALVELUKONSERNI GF MONEY SUUNNITTELEE FIRST NORTH -LISTAUTUMISTA JA LISTAUTUMISANTIA

EI JULKAISTAVAKSI TAI LEVITETTÄVÄKSI SUORAAN TAI VÄLILLISESTI AUSTRALIASSA, ETELÄ-AFRIKASSA, HONGKONGISSA, JAPANISSA, KANADASSA, SINGAPORESSA, YHDYSVALLOISSA TAI MISSÄÄN MUUSSA VALTIOSSA, JOSSA JULKAISEMINEN TAI LEVITTÄMINEN OLISI LAINVASTAISTA

GF Money Oyj ("GF Money" tai "Yhtiö") on suomalainen ja riippumaton uuden ajan rahoituspalvelukonserni, joka tarjoaa finanssiteknologiaa hyödyntäviä rahoitusratkaisuja yksityishenkilöille ja yrityksille. GF Money suunnittelee osakkeidensa listaamista Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle First North Finland -markkinapaikalle sekä mahdollisen listautumisannin toteuttamista.

GF Moneyn strategiana on tarjota monipuolisia rahoituspalveluita nopeasti hyödyntäen digitaalisia jakelukanavia ja kehittäen tärkeimpiä finanssiteknologioitaan. Yhtiön liiketoiminta-alueet ovat rahoitus- ja kiinteistöliiketoiminta. Rahoitusliiketoimintaan kuuluvat yksityishenkilöille tarjottava kuluttajarahoitus ja yrityksille tarjottavat yrityslainat, factoring-rahoitus ja leasing-rahoituksen välittäminen. Yhtiön kiinteistöliiketoiminta muodostuu kiinteistösijoittamisesta ja -kehityksestä sekä kiinteistönvälitystoiminnasta.

Vuonna 2017 GF Moneyn liikevaihto oli 21,7 miljoonaa euroa, josta 19,5 miljoonaa euroa muodostui rahoitusliiketoiminnasta ja 2,2 miljoonaa euroa kiinteistöliiketoiminnasta. Konsernin tulos ennen veroja oli 7,6 miljoonaa euroa. Rahoitusliiketoiminnan tulos ennen veroja oli 5,4 miljoonaa euroa ja kiinteistöliiketoiminnan tulos ennen veroja oli 2,3 miljoonaa euroa.

Yhtiön tavoitteena on kasvattaa liiketoimintaansa nykyisillä markkina-alueilla Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa, minkä lisäksi Yhtiö tutkii aktiivisesti mahdollisuuksia laajentaa toimintaa myös muihin maihin. Suunniteltu listautuminen ja listautumisanti tukisivat GF Moneyn kasvustrategiaa ja mahdollistaisivat Yhtiön pääomarakenteen kehittämisen ja rahoituskulujen optimoinnin.

GF Moneyn kaikki nykyiset osakkeenomistajat, mukaan lukien osakkeenomistajina olevat hallituksen ja johtoryhmän jäsenet, ovat sitoutuneita omistukseensa Yhtiössä eivätkä aio myydä osakkeitaan suunnitellun listautumisannin yhteydessä.

Yhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Kari Keskitalo:

"Palveluidemme kasvun ja yritysostojen myötä olemme laajentuneet kuudessa vuodessa rahoituspalvelukonserniksi, jolla on yli 90 miljoonan euron tase ja toimintamme on kannattavaa - tuloksemme ennen veroja oli 35 prosenttia liikevaihdosta vuonna 2017. Teknologiaan pohjautuva skaalautuvuus luo edellytykset vahvalle kasvulle ja odotamme liikevaihtomme kasvavan selvästi tilikaudella 2018. Menestyksemme takana on paljon kokemusta, vahvaa osaamista finanssialan eri osa-alueilla ja yrittäjähenkistä edelläkävijyyttä. Toimimme perinteisiä toimijoita ketterämmin ja haluamme tarjota asiakkaillemme alan nopeimpiin kuuluvat palvelut ja parhaan palvelukokemuksen. Asiakaskuntamme on laaja, vuoden 2017 aikana meillä oli yli 54 400 asiakasta. Suunnitellun listautumisen myötä toivomme myös saavamme runsaasti uusia osakkeenomistajia."

Hallituksen puheenjohtaja Antti Kemppi:

"Digitalisaatio ja sääntely muuttavat vahvasti rahoitusalaa ja luovat uusille toimijoille kasvumahdollisuuksia, kun perinteisten toimijoiden on vaikea vastata muuttuvaan tilanteeseen kankeiden rakenteidensa vuoksi. GF Moneyn visiona on olla johtava eurooppalainen edistyksellisen teknologian finanssipalveluyhtiö ja Yhtiö tavoittelee keskipitkällä aikavälillä keskimäärin yli 25 prosentin vuosittaista liikevaihdon kasvua. GF Money pyrkii jakamaan vuosittain vähintään 30 prosenttia nettotuloksestaan osinkoina, ottaen kuitenkin huomioon Yhtiön keskipitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet. Uskon, että Yhtiöllä on alansa edelläkävijänä ja listautumisen myötä hieno mahdollisuus kehittää paitsi Yhtiön liiketoimintaa myös toimialaa."

GF Moneyn strategia

GF Moneyn strategiana on tarjota monipuolisia rahoituspalveluita nopeasti hyödyntäen digitaalisia jakelukanavia ja kehittäen tärkeimpiä finanssiteknologioitaan sekä tehdä sijoituksia opportunistisesti mahdollisimman likvideihin kiinteistökohteisiin.

Yhtiön keskeiset strategiset teemat ovat:

Teknologiajohtajuus tehokkaasti skaalautuvissa palveluissa
GF Money keskittyy skaalautuvien ja nykyaikaista teknologiaa hyödyntävien kuluttaja- ja factoring-rahoituspalveluiden kehittämiseen, markkinointiin ja myyntiin. Yhtiö kehittää jatkuvasti tärkeimpiä finanssiteknologioitaan. Tavoitteena ovat ensiluokkainen palvelukokemus ja kansainvälisesti kilpailukykyiset teknologiat, joilla vahvistetaan edellytyksiä kannattavalle kasvulle ja laajentumiselle uusiin maihin.  

Uusien tuotteiden ja palveluiden tuominen nykymarkkinoille
Yhtiön johdon näkemyksen mukaan sillä on hyvät kasvumahdollisuudet sen nykyisillä toimintamarkkinoilla. GF Moneyn strategiana on kasvattaa liiketoimintaansa nykyisillä markkina-alueilla ja palveluissa investoimalla voimakkaasti markkinointiin, kohdentamalla markkinointia sekä parantamalla asiakasvalintaa. Yhtiön tavoitteena on tarjota uusille asiakassegmenteille suunnattuja tuotteita ja palveluita, kuten suurempia matalampikorkoisia lainoja. Uusia tuotteita ja palveluita suunnataan sekä uusille että olemassa oleville asiakkaille.

Kansainvälinen laajentuminen
Yhtiön johdon näkemyksen mukaan kansainvälinen toiminta tulee pitkällä aikavälillä olemaan olennainen tekijä kasvun kannalta. Yhtiön tarkoituksena on laajentua valikoituihin maihin nykymarkkinoilla testattujen tuotteiden ja teknologioiden avulla, jolloin kansainvälistymiseen kohdistuva riski on pienempi. Kansainvälisillä yrityskaupoilla GF Money voi hankkia paikallisen asiakaskunnan ja markkinan tuntemusta.

GF Moneyn vahvuudet

  • Digitaalinen liiketoimintamalli mahdollistaa kevyen kustannusrakenteen ja rahoitusalan perinteisiä toimijoita nopeamman liiketoiminnan kasvattamisen
  • Osaavalla ja kokeneella henkilöstöllä on vahvaa osaamista finanssialan eri osa-alueilta
  • Asiakaslähtöinen finanssiteknologia mahdollistaa alan edistyksellisimmät palvelut ja parhaan palvelukokemuksen
  • Luotonannon riskienhallinta tähtää kannattavaan liiketoimintaan ja toimintaa ohjaa keskeisesti pyrkimys luottoriskien minimoimiseen
  • Matala organisaatio ja ketterä toimintamalli auttavat Yhtiötä sopeutumaan markkinoiden, sääntelyn ja asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin

GF Moneyn taloudelliset tavoitteet ja osingonjakopolitiikka

GF Moneyn keskipitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet ovat:

  • liikevaihdon vuosittainen kasvu keskimäärin yli 25 prosenttia;
  • oman pääoman tuotto (ROE) vuositasolla keskimäärin yli 15 prosenttia; ja
  • omavaraisuusaste vähintään 15 prosenttia.

Yhtiön osingonjakopolitiikan mukaan GF Money pyrkii jakamaan vuosittain vähintään 30 prosenttia nettotuloksestaan osinkoina, ottaen kuitenkin huomioon Yhtiön keskipitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet.

GF Moneyn keskeisiä tunnuslukuja

KONSERNIN TUNNUSLUVUT 2017 2016
Tilintarkastamaton, ellei toisin ilmoitettu FAS FAS
Liikevaihto, 1 000 € 1 21 700 6 893
Rahoitusliiketoiminta 1 19 460 4 576
Kiinteistöliiketoiminta 1 2 240 2 318
Liikevoitto, 1 000 € 1 11 007 2 728
% liikevaihdosta 2 50,7 % 39,6 %
Tulos ennen veroja, 1 000 € 1 7 588 863
% liikevaihdosta 2 35,0 % 12,5 %
Rahoitusliiketoiminta 2 5 431 -60
Kiinteistöliiketoiminta 2 2 261 1 009
Tilikauden voitto ennen vähemmistöosuuksia, 1 000 € 2 5 915 636
% liikevaihdosta 2 27,3 % 9,2 %
Tilikauden voitto, 1 000 € 1 4 097 473
% liikevaihdosta 2 18,9 % 6,9 %
Luottotappiot ja luottotappiovarauksen muutos, 1 000 € 2 5 102 855
Lainasaamiset kauden lopussa, 1 000 € 1 56 198 31 085
Sijoituskiinteistöt, 1 000 € 1 23 788 6 667
Taseen loppusumma, 1 000 € 1 90 694 47 358
Omavaraisuusaste, % 2 9,7 % 9,4 %
Omavaraisuusaste (ml. vähemmistöosuudet), % 2 38,2 % 44,5 %
Oman pääoman tuotto (ROE), % 2 21,2 % 5,3 %
Henkilöstön lukumäärä kauden lopussa kokoaikaisiksi muutettuna 45 37

1 Tilintarkastettu
2 Vaihtoehtoinen tunnusluku
GF Money hankki vuoden 2016 lokakuussa enemmistön kuluttajarahoitusta tarjoavan GF Money Consumer Finance Oy:n äänivaltaisista osakkeista, minkä seurauksena konsernin rahoitusliiketoiminta laajeni merkittävästi tilikaudella 2017.
Kaikkien tunnuslukujen laskentakaavat on esitetty tiedotteen lopussa.

Tietoa suunnitellusta listautumisesta

Listautumisannin ja listautumisen tavoitteena on:

  • tukea strategian mukaista kasvua
  • kehittää Yhtiön pääomarakennetta ja optimoida rahoituskuluja
  • lisätä Yhtiön ja sen liiketoimintojen tunnettuutta
  • mahdollistaa omien osakkeiden nykyistä tehokkaampi käyttö maksuvälineenä yrityskaupoissa

Suunniteltu listautumisanti koostuisi yleisöannista, instituutioannista sekä apporttiannista. Apporttiannissa GF Moneyn tytäryhtiö GF Money Consumer Finance Oy:n liikkeeseenlaskemien B- ja C-sarjan osakkeiden omistajat voisivat vaihtaa osakkeensa GF Moneyn osakkeiksi. 

Suunnitellussa listautumisannissa hankittavat varat käytettäisiin GF Moneyn pääomarakenteen ja taloudellisen aseman vahvistamiseen sekä strategian mukaiseen kasvun rahoittamiseen. Lisäksi listautumisannissa hankittavia nettovaroja käytettäisiin GF Money Consumer Finance Oy:n B- ja C-sarjojen osakkeiden lunastukseen, siltä osin kuin kyseisten osakkeiden omistajat eivät osallistuisi apporttiantiin. Listautumisannilla hankittavat varat mahdollistaisivat ja edistäisivät osaltaan myös vieraan pääoman ehtoisen rahoituksen hankkimista Yhtiön kannalta edullisilla ehdoilla.

Lisätietoja:

Kari Keskitalo
Toimitusjohtaja
Puhelin: 040 826 2193
Sähköposti: kari.keskitalo@gfmoney.fi

GF Money Oyj lyhyesti:

GF Money on suomalainen ja riippumaton uuden ajan rahoituspalvelukonserni, joka tarjoaa finanssiteknologiaa hyödyntäviä rahoitusratkaisuja yksityishenkilöille ja yrityksille. GF Moneyn liiketoiminta-alueet ovat rahoitus- ja kiinteistöliiketoiminta. Yhtiön maantieteellinen päämarkkina-alue on Suomi. Lisäksi GF Money toimii Ruotsissa ja Tanskassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2017 21,7 miljoonaa euroa ja sen tulos ennen veroja oli 7,6 miljoonaa euroa. www.gfmoney.fi

Tärkeä huomautus

Tämän tiedotteen sisältämä tieto ei ole tarkoitettu julkistettavaksi tai levitettäväksi suoraan tai välillisesti Australiassa, Etelä-Afrikassa, Hongkongissa, Japanissa, Kanadassa, Singaporessa tai Yhdysvalloissa.

Tämä tiedotteen sisältämä tieto ei ole eikä sitä tule tulkita tarjoukseksi myydä tai pyynnöksi saada tarjouksia ostaa tässä mainittuja arvopapereita, eikä arvopapereita myydä alueilla, joilla kyseisten arvopapereiden tarjoaminen, hankinta tai myynti olisi lainvastaista ennen niiden rekisteröintiä taikka rekisteröintivelvollisuutta koskevan poikkeuksen tai muun kyseisten alueiden arvopaperilakien mukaisen hyväksynnän saamista. Sijoittajien ei tule hyväksyä arvopapereita koskevaa tarjousta tai hankkia arvopapereita, joihin tämä tiedote viittaa, elleivät he tee sitä Yhtiön laatimaan ja julkaisemaan esitteeseen sisältyviin tietoihin perustuen.

Yhtiö ei ole antanut valtuutusta arvopapereiden tarjoamiseen yleisölle missään muussa Euroopan talousalueen jäsenvaltiossa kuin Suomessa. Lukuun ottamatta Suomea, missään Euroopan talousalueen jäsenvaltiossa, joka on pannut täytäntöön Esitedirektiivin (kukin "Relevantti Jäsenvaltio"), ei ole tehty eikä tulla tekemään mitään toimenpiteitä arvopapereiden tarjoamiseksi yleisölle siten, että se edellyttäisi esitteen julkistamista Relevantissa Jäsenvaltiossa. Tämän seurauksena arvopapereita voidaan tarjota Relevanteissa Jäsenvaltioissa ainoastaan (a) Esitedirektiivissä määritellyille kokeneiksi sijoittajiksi lukeutuville oikeushenkilöille tai (b) missä tahansa muussa Esitedirektiivin 3(2) artiklan mukaisessa tilanteessa. Tässä kappaleessa ilmaisu "tarjota arvopapereita yleisölle" tarkoittaa viestimistä millä tahansa tavalla ja antamalla riittävästi tietoa tarjouksen ehdoista ja tarjottavista arvopapereista, jotta sijoittaja pystyy päättämään arvopapereiden käyttämisestä, ostamisesta tai merkitsemisestä, joka ilmaisu voi vaihdella jäsenvaltioissa niissä tehtyjen täytäntöönpanotoimenpiteiden seurauksena. Ilmaisu "Esitedirektiivi" tarkoittaa direktiiviä 2003/71/EY (muutoksineen, mukaan lukien 2010 Muutosdirektiivi, siltä osin kuin se on pantu täytäntöön Relevantissa Jäsenvaltiossa), ja se sisältää kaikki relevantit täytäntöönpanotoimenpiteet Relevantissa Jäsenvaltiossa, ja ilmaisu "2010 Muutosdirektiivi" tarkoittaa direktiiviä 2010/73/EU.

Tämä tiedote ei ole tarjous arvopapereiden myymiseksi Yhdistyneissä kuningaskunnissa. Yhdistyneissä kuningaskunnissa ei ole hyväksytty arvopapereihin liittyvää esitettä eikä sellaista tulla rekisteröimään. Tässä tiedotteessa esitetyt tiedot on suunnattu ainoastaan (i) henkilöille, jotka ovat Yhdistyneiden kuningaskuntien ulkopuolella tai (ii) henkilöille, joilla on ammattimaista kokemusta sijoittamisesta Yhdistyneiden kuningaskuntien vuoden 2000 rahoituspalvelu- ja markkinalain (Financial Services and Markets Act) (Financial Promotion) vuoden 2005 määräyksen ("Määräys") 19(5) artiklan tarkoittamalla tavalla tai (iii) Määräyksen 49(2) mukaisille korkean varallisuustason omaaville tahoille (high net worth entities) taikka muille henkilöille, joille asiakirja voidaan laillisesti tiedottaa (kaikki edellä mainitut henkilöt yhdessä, "relevantit henkilöt"). Kaikki tähän tiedotteeseen liittyvä sijoitustoiminta on ainoastaan relevanttien henkilöiden saatavilla ja siihen ryhdytään ainoastaan relevanttien henkilöiden kanssa. Kenenkään, joka ei ole relevantti henkilö, ei tule toimia tämän asiakirjan perusteella tai luottaa sen sisältöön.

Tämän tiedotteen sisältö ei ole tarjous arvopapereiden myymiseksi Yhdysvalloissa, eikä arvopapereita saa tarjota tai myydä Yhdysvalloissa, ellei niitä ole rekisteröity Yhdysvaltain vuoden 1933 arvopaperilain (muutoksineen) ja sen nojalla annettujen säännösten ja määräysten mukaisesti tai ellei rekisteröintivelvollisuudesta ole poikkeusta. Arvopapereita ei ole rekisteröity eikä tulla rekisteröimään Yhdysvaltain vuoden 1933 arvopaperilain (muutoksineen) mukaisesti.

Tulevaisuutta koskevat lausumat

Tämä tiedote sisältää tulevaisuutta koskevia lausumia, jotka eivät ole historiallisia tosiseikkoja vaan lausumia tulevaisuuden odotuksista. Tulevaisuutta koskevat lausumat koskevat muun muassa Yhtiön tulevaa taloudellista asemaa ja liiketoiminnan tulosta, Yhtiön strategiaa, tavoitteita, tulevaa kehitystä tai odotettuja sääntelymuutoksia niillä markkinoilla, joilla Yhtiö toimii tai pyrkii toimimaan. Joitakin tulevaisuutta koskevia lausumia voi tunnistaa ilmaisuista "aikoo", "arvioi", "ennustaa", "jatkaa", "mahdollinen", "odottaa", "ohjeistus", "olettaa", "pitäisi", "saattaa", "suunnittelee", "tähtää", "uskoo", "voisi" tai näiden ilmaisujen kieltomuodoista ja vastaavista ilmaisuista.

Luonteeltaan tulevaisuutta koskevat lausumat sisältävät tunnettuja ja tuntemattomia riskejä ja epävarmuustekijöitä, koska ne liittyvät tapahtumiin ja johtuvat olosuhteista, jotka joko tapahtuvat taikka eivät tapahdu tulevaisuudessa. Tulevaisuutta koskevat lausumat eivät ole takeita tulevasta kehityksestä ja ne perustuvat moniin oletuksiin. Yhtiön todellinen liiketoiminnan tulos, mukaan lukien Yhtiön taloudellinen asema ja maksuvalmius sekä niiden toimialojen kehitys, joilla Yhtiö toimii, saattavat poiketa olennaisesti siitä ja olla heikompia kuin mitä näissä tiedotteen tulevaisuutta koskevissa lausumissa on kuvattu tai esitetty. Lisäksi, vaikka Yhtiön historiallinen liiketoiminnan tulos, mukaan lukien Yhtiön taloudellinen asema ja maksuvalmius sekä niiden toimialojen kehitys, joilla Yhtiö toimii, ovat johdonmukaiset tämän tiedotteen sisältämien tulevaisuutta koskevien lausumien kanssa, nämä tulokset tai tapahtumat eivät välttämättä anna viitteitä tuloksista tai tapahtumista tulevilla ajanjaksoilla. Tämän tiedotteen tiedot, näkemykset ja tulevaisuutta koskevat lausumat ilmaisevat ainoastaan tämän tiedotteen päivämäärän mukaista asiantilaa. Ellei lainsäädännöstä muuta johdu, Yhtiö pääjärjestäjä ei ota vastuuta tai anna sitoumusta julkaista päivityksiä tai korjauksia mihinkään tässä tiedotteessa oleviin tietoihin, näkemyksiin tai tulevaisuutta koskeviin lausumiin.

Tunnuslukujen laskentakaavat

Liikevoitto, % liikevaihdosta = Liikevoitto x 100 / liikevaihto

Tulos ennen veroja, % liikevaihdosta = Tulos ennen veroja x 100 / liikevaihto

Tilikauden voitto ennen vähemmistöosuuksia = Tilikauden voitto +/- vähemmistöosuudet B- ja C-sarjan osakkeet +/- vähemmistöosuudet

Tilikauden voitto, ennen vähemmistöosuuksia, % liikevaihdosta = Tilikauden voitto ennen vähemmistöosuuksia x 100 / liikevaihto

Tilikauden voitto, % liikevaihdosta = Tilikauden voitto x 100 / liikevaihto

Luottotappiot ja luottotappiovarauksen muutos = Kauden aikana realisoituneet luottotappiot + luottotappiovarauksen muutos kauden aikana

Omavaraisuusaste, % = Oma pääoma x 100 / (taseen loppusumma - saadut ennakot)

Omavaraisuusaste (ml. vähemmistöosuudet), % = (Oma pääoma + vähemmistöosuudet + vähemmistöosuudet B- ja C-sarjan osakkeet) x 100 / (taseen loppusumma - saadut ennakot)

Oman pääoman tuotto (ROE), % = Tilikauden voitto ennen vähemmistöosuuksia x 100 / (oma pääoma + vähemmistöosuudet + vähemmistöosuudet B- ja C-sarjan osakkeet (tilikauden alun ja lopun keskiarvo))

Liite


Attachments

GF Money lehdistötiedote 20180514.pdf