Symphogen sammensætter ny bestyrelse til at understøtte selskabets langsigtede udvikling


Pressemeddelelse 

København, 3. september 2018

Symphogen har afholdt ekstraordinær generalforsamling, hvor der blev godkendt en række ændringer i selskabets bestyrelse. Det sker med henblik på at understøtte Symphogens udvikling og fremtidige finansiering.

Som ny bestyrelsesformand indtræder Bernhard Ehmer, der har mere end 30 års erfaring i den globale, farmaceutiske industri, heraf hovedparten inden for onkologi.

I bestyrelsen indtræder endvidere Peter Haahr, CFO i Novo Holdings, Mads Krogsgaard Thomsen, EVP og Chief Science Officer i Novo Nordisk A/S samt Søren Lemonius, stiftende partner i Sunstone Capital.  

Efter generalforsamlingen er bestyrelsen sammensat således:

  • Bernhard Ehmer, nyvalgt formand
  • Jeppe Christiansen, genvalgt, nyudpeget næstformand
  • Peter Haahr, nyvalgt medlem
  • Mads Krogsgaard Thomsen, nyvalgt medlem
  • Søren Lemonius, nyvalgt medlem
  • Ron Eastman, genvalgt
  • John B. Landis, genvalgt
  • Anders Tullgren, genvalgt

Bernhard Ehmer har stået i spidsen for udvikling og registrering af antistof-baserede lægemidler til onkologibehandling, herunder Erbitux®, og han besidder således stor indsigt i klinisk udvikling af lægemidler inden for både onkologi og andre terapeutiske områder. Han udtaler:" Jeg glæder mig til at bruge min viden og erfaring til at understøtte Symphogens rejse mod kommercialisering af selskabets innovative kombinationsbehandlinger, og jeg ser frem til samarbejdet med den øvrige bestyrelse og daglige ledelse for at bringe Symphogen frem til de næste milepæle."

Göran Ando, selskabets bestyrelsesformand siden 2011, og Kirsten Drejer, der var Symphogens stifter og administrerende direktør i 16 år, udtræder af bestyrelsen sammen med Christoffer Søderberg, Jeffrey H. Buchalter og Martin Olin, den nuværende administrerende direktør.

Nyudpeget næstformand, Jeppe Christiansen udtaler:" På vegne af den hidtidige bestyrelse og aktionærerne vil jeg gerne takke Kirsten Drejer og Göran Ando for deres uvurderlige bidrag til at Symphogen nu står som et stærkt symbol på, at når videnskab, mod og nytænkning går hånd i hånd kan man skabe noget helt særligt. Under deres ledelse udviklede Symphogen sig til et fokuseret onkologiselskab, der i dag har en stærk pipeline af lovende produktkandidater. Kirsten var gennem halvandet årti indbegrebet af Symphogen, og vi er glade for, at hun også efter at have overladt rollen som administrerende direktør til Martin Olin i 2016 påtog sig at sikre, at overdragelsen af selskabet skete på bedst mulig vis. Den transition er nu tilendebragt."

Om Bernhard Ehmer
Bernhard Ehmer (født 1955, tysk statsborger) har siden januar 2015 været CEO i Biotest AG. Han har tidligere været President for Imclone Systems Corporation i USA og Managing Director for Imclone i Tyskland. I perioden 2007-2008 var Bernhard Ehmer CEO for Fresenius Biotech, Tyskland. Han har tidligere stået i spidsen for onkologi forretningsområdet i Merck KgaA, Darmstadt og før det var han Head of Global Clinical Operations i Merck. Mellem 1986 og 1998 besad han forskellige funktioner ved Boehringer Mannheim i Tyskland, Italien og Singapore. Bernhard Ehmer er uddannet læge og arbejdede indtil 1986 ved afdelingen for intern medicin på Universitetshospitalet i Heidelberg med fokus på kardiologi og intensivbehandling indtil han begyndte at arbejde i den farmaceutiske industri.

Om Symphogen
Symphogen er en biofarmaceutisk virksomhed fokuseret på antistofbehandling af kræftsygdomme. Selskabets nyskabende kombinationsbehandlinger, hvor flere antistoffer blandes i ét lægemiddel, forventes primært anvendt som præcisionsmedicin inden for kræft og andre sygdomsområder. Symphogens differentierede kliniske pipeline af syv produktkandidater samt den betydelige prækliniske pipeline er baseret på selskabets egenudviklede teknologiplatform. Symphogen har samarbejder med Shire inden for immuno-onkologi og med Genentech inden for infektionssygdomme. Selskabets faciliteter er beliggende i Ballerup, Danmark og New Jersey, USA. De største investorer er EW Healthcare Partners, Novo Holdings A/S, PKA, LD, Sunstone Capital, Gilde Healthcare og Danica Pension. Læs mere på www.symphogen.com.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:
Martin Olin, administrende direktør

Tlf: +45 40 21 85 32
E-mail: mol@symphogen.com


Attachments

Symphogen sammensætter ny bestyrelse