AVIDLYN JA SOK:N VÄLINEN TUOTANNON ULKOISTAMISSOPIMUS PÄÄTTYY


Avidly Oyj, yhtiötiedote 19.12.2018 klo 09.05

Avidlyn ja SOK:n välinen tuotannon ulkoistamissopimus päättyy ja yhteistyö pienenee oleellisesti. Avidly aloittaa sopeuttamistoimenpiteet Helsingissä, mutta ohjeistaa muutoksista huolimatta 10-20 prosentin kasvua ja kannattavuuden parantumista vuonna 2019.

Avidly ja SOK:n välinen markkinoinnin tuotantojen 1.1.2017 alkanut ulkoistussopimus päättyy 31.12.2018. Avidly jatkaa kuitenkin SOK:n pakkaussuunnittelu ja –tuotantokumppanina sekä mahdollisesti kumppanina myös muilla osa-alueilla. Avidly aloittaa Helsingin toimistossa yhteistoimintaneuvottelut sopimuksen päättymisestä johtuen ja samalla myös tehostaa muita toimintojaan.

SOK-sopimuksen vaikutus Avidlyn arvioituun vuoden 2018 noin 20 miljoonan euron liikevaihtoon on ollut noin 2 miljoonaa euroa. Yhtiö arvioi, että SOK:n osuus vuoden 2019 liikevaihdosta tulee olemaan 0,5 – 0,7 miljoonaa euroa.

Avidlyn operatiivinen johtaja Jyrki Vaittinen (toimitusjohtaja 1.1.2019 alkaen):

”Päättyvä sopimus on ollut meillä poikkeuksellisen tuotantopainotteinen verrattuna muihin markkinoinnin jatkuvan palvelun sopimuksiimme. Valmisteilla olevan ja arviolta helmikuussa julkaistavan strategiamme mukaisesti keskitymme Suomessa jatkossa entistä enemmän tarjoamaan asiakkaillemme kokonaisvaltaisia markkinoinnin palveluita jatkuvana palveluna. Palvelussamme luovan suunnittelun ja asiakkaan strategian ymmärtäminen on tulevaisuudessa entistä tärkeämmässä roolissa. Meillä on lisäksi jo käynnissä kesällä aloitettu voimakas kansainvälistyminen maailmalla nopeasti kasvavan HubSpot -alustan ympärillä. Tulemme siis jatkossa keskittymään tuotantojen sijaan entistä enemmän digitaalisiin sekä asiakkaidemme strategisiin tarpeisiin vastaaviin palveluihin.”

Avidly aloittaa sopeuttamistoimenpiteet ja yhteistoimintaneuvottelut Helsingissä SOK-sopimuksen päättymisen ja työmäärän vähenemisen vuoksi. Yhteistoimintaneuvottelut eivät koske Avidly Media Oy:tä (digitaalinen markkinointi, medialiiketoiminta, inbound-markkinointi) eikä liiketoimintayksiköitä Helsingin ulkopuolella. Yhtiön tämän hetkisen arvion mukaan suunnitellut toimenpiteet voivat merkitä yhteensä enintään 35 henkilön irtisanomista, osa-aikaistamista tai lomauttamista.

SOK:n sopimuksen päättyminen huomioiden Avidly arvioi, että sen liikevaihto vuonna 2019 on 22-24 miljoonaa euroa (ohjeistus vuodelle 2018, liikevaihto 20 miljoonaa euroa) ja että sen liikevoitto paranee vuonna 2019 verrattuna vuoden 2018 ohjeistukseen (liikevoitto 0,4-0,6 miljoonaa euroa ja oikaistu liikevoitto 0,7-0,9 miljoonaa euroa).

AVIDLY OYJ

Hallitus

 

Lisätietoja:

Jyrki Vaittinen, operatiivinen johtaja (toimitusjohtaja 1.1.2019 alkaen), puhelin +358 40 703 1662

Yhtiön Hyväksyttynä Neuvonantajana toimii Merasco Oy, puhelin +358 9 6129 670

Tämä yhtiötiedote sisältää tietoja, joita Avidly Oyj:n on julkaistava markkinoiden väärinkäyttöasetuksen (MAR) perusteella. Yhtiötiedote toimitettiin julkaistavaksi 19.12.2018 klo [08.00] (CET) yllä mainitun henkilön toimesta.


Avidly (aiemmin Zeeland Family) on Suomen johtava markkinoinnin palvelutoimisto ja johtava Pohjoismainen markkinoinnin automaatioyhtiö, joka on listattu Nasdaq First North -markkinapaikalla Helsingissä. Synnytämme kasvun mahdollisuuksia, jotka vievät asiakkaitamme eteenpäin. Toteutamme tätä tehtävää noin 250 henkilön voimin 16 toimipisteessä. www.avidly.fi