Aktia har för sjätte gången valts till Finlands bästa räntefondförvaltare


Aktia har vunnit räntefondförvaltarkategorin i Morningstars Finland Awards 2020-tävling. Det är redan sjätte gången då Aktia belönas som bästa finländska kapitalförvaltare och åttonde året i rad då Aktia placerar sig bland de tre bästa räntefondförvaltarna.

”Vi har i flera års tid arbetat långsiktigt och byggt upp ett kapitalförvaltningsteam i Aktia som består av toppspecialister. Vi har nu unik global kompetens särskilt inom fonder som placerar i tillväxtländernas skuldebrev och det är fint att få erkännande för detta arbete år efter år”, berättar Jetro Siekkinen, vice verkställande direktör för Aktia Kapitalförvaltning Ab och ansvarig för placeringsverksamheten.

Aktias räntefonders framgång och den högklassiga kapitalförvaltningen är tillgänglig för samtliga kunder från institutionella investerare till privatkunder.

”Vi har en aktiv portföljförvaltning där en viktig belöning är våra kunders nöjdhet med vårt arbete. Det får oss att bibehålla en hög kompetens och motiverar oss att hela tiden utveckla vårt arbete”, säger Siekkinen. 

”De pris som Aktias kapitalförvaltning fått är bevis på att vi inte enbart är en bank utan även en kapitalförvaltare i världsklass. Förutom en stark räntefondförvaltning har vi högklassig kompetens bland annat inom aktier och vi utvecklar hela tiden våra tjänster och vårt utbud för att bli allt mångsidigare”, berättar Niina Bergring, direktör med ansvar för Aktia Banks kapitalförvaltning.

Aktia Kapitalförvaltning har specialiserat sig på två huvudområden inom räntefondförvaltning: europeiska företagsobligationer och tillväxtländernas statsobligationer. Aktias kapitalförvaltningstjänster har prisbelönats upprepade gånger såväl i Morningstars som flera andra aktörers tävlingar. Morningstar har utsett Aktia till bästa räntefondförvaltare under åren 2013, 2014, 2015, 2018 och 2019. Därutöver var Aktia det enda finländska bolaget bland de tre bästa räntefondförvaltarna 2016 och 2017.

Morningstar är en ledande leverantör av oberoende investeringsanalyser i Nordamerika, Europa, Australien och Asien. Den belönar årligen de bästa kapitalförvaltarna samt de bästa individuella fonderna.

För ytterligare information:
Jetro Siekkinen, vice verkställande direktör, Aktia Kapitalförvaltning Ab, tfn +358 10 247 6564
Niina Bergring, direktör med ansvar för kapitalförvaltning, Aktia Bank Abp, tfn +358 40 822 1514

Aktia är en finländsk kapitalförvaltare, bank och livförsäkrare som har skapat välstånd och välfärd generation efter generation redan under 200 års tid. Vi tillhandahåller våra kunder digitala tjänster i ett flertal kanaler och ger personlig service på våra verksamhetsställen i huvudstadsregionen samt i Åbo-, Tammerfors-, Vasa- och Uleåborgsregionerna. Vår belönade kapitalförvaltnings fonder säljs även internationellt. Vi sysselsätter ca 750 personer på olika håll i Finland. Aktias förvaltade kundmedel (AuM) uppgick 31.12.2019 till 9,9 miljarder euro och balansomslutningen till 9,7 miljarder euro. Aktias aktie noteras på Nasdaq Helsinki Oy (AKTIA). aktia.com.