Markus Lindqvist utnämnd till Aktias hållbarhetsdirektör


Aktia Bank Abp
Pressmeddelande

Ekonomie magister Markus Lindqvist har blivit utnämnd till Aktias hållbarhetsdirektör fr.o.m. 1.6.2021. I sin nya uppgift ansvarar han för utvecklingen av hållbarhetsarbetet i hela Aktiakoncernen. Lindqvist har arbetat i Aktia sedan 2002 och har senast ansvarat för ansvarsfullt investerande samt internationell försäljning inom Aktias kapitalförvaltning. Han sitter också i styrelsen för Finsif r.f. som främjar ansvarsfullt investerande.

”Hållbarheten spelar en viktig roll i Aktias affärsverksamhet och strategi. Vi vill målmedvetet satsa på att utveckla hållbarheten för att möta de allt större kraven från våra olika intressentgrupper. Markus Lindqvist har haft en lång och mångsidig karriär i Aktia samt gett prov på ledarskap inom ansvarsfullt investerande”, säger Aktias verkställande direktör Mikko Ayub.

”Det är fint att ta nästa steg och ta en allt större roll i utvecklingen av hållbarhetsarbetet i hela Aktia. Hållbarhet är förutom en kvalitativ mätare av den egna verksamheten också en kritisk framgångsfaktor för en aktör i finansbranschen och dess betydelse ökar hela tiden. Endast med utmärkta processer och lösningar inom ansvarsfullt investerande och kreditgivning kan vi svara på våra kunders behov och vara en pålitlig partner för hållbart välstånd”, säger Aktias nya hållbarhetsdirektör Markus Lindqvist.

Mera information:
Lotta Borgström, direktör för investerarrelationer och kommunikation, tfn 010 247 6838, lotta.borgstrom (at) aktia.fi

Aktia är en finländsk kapitalförvaltare, bank och livförsäkrare som har skapat välstånd och välfärd generation efter generation redan under 200 års tid. Vi tillhandahåller våra kunder digitala tjänster i ett flertal kanaler och ger personlig service på våra verksamhetsställen i huvudstadsregionen samt i Åbo-, Tammerfors-, Vasa- och Uleåborgsregionerna. Vår belönade kapitalförvaltnings fonder säljs även internationellt. Vi sysselsätter ca 930 personer på olika håll i Finland. Aktias förvaltade kundmedel (AuM) 31.12.2020 uppgick till 10,4 miljarder euro och balansomslutningen till 10,6 miljarder euro. Aktias aktie noteras på Nasdaq Helsinki Oy (AKTIA). aktia.com

Bilaga


Markus_Lindqvist