AS Baltic RE Group meitas uzņēmums veicis 3 miljonu eiro peļņas sadales obligāciju privāto izvietošanu ar 2,25% ienesīgumu


AS Baltic RE Group pilnībā piederošais meitas uzņēmums SIA Baltic Re Properties ir veicis korporatīvo pieaugošas procentu likmes peļņas sadales obligāciju privāto izvietošanu. Emisijas kopējā nominālvērtība ir 3’000’000.00  EUR, un tā tiks izmantota nesen iegādātā īpašuma renovācijai Kr. Barona ielā 2, Rīgā, kā arī jaunu, Grupas stratēģijai atbilstošu īpašumu iegādei. Obligācijas ir nenodrošinātas, un to dzēšanas termiņš ir 5 gadi, ar ikgadēju ienākumu (kuponu), kas fiksēts 2,25% apmērā, kā arī iespējamu papildu mainīgu procentu likmes palielināšanu līdz 2,50%, kas ir atkarīga no emitenta mērķa ieņēmumu sasniegšanas.

AS BluOr Bank darbojās kā emitenta aģents.

AS Baltic RE Group jau guvusi pozitīvu pieredzi, 2016. gadā emitējot korporatīvo obligāciju vērtspapīrus, kas toreiz tika reģistrēti Nasdaq Baltic biržā. Šīs obligācijas ietvēra atsaukšanas prēmiju (call premium) priekšlaicīgas dzēšanas gadījumā, un visa emisija tika dzēsta pirms termiņa, samaksājot atsaukšanas prēmiju visiem obligāciju turētājiem.

Džovanni dalla Dzonka (Giovanni dalla Zonca), Baltic RE Group dibinātājs un izpilddirektors, apgalvo: “Mēs esam ārkārtīgi lepni, ka esam pabeiguši obligāciju izvietošanu ar tik inovatīviem nosacījumiem Baltijas tirgum. Pieaugošas procentu likmes peļņas sadales mehānisms ļauj lietderīgi sadalīt ekonomiskos rezultātus starp emitentiem un obligāciju turētājiem un nosaka stabilas iespējas dažādot finansējuma avotus. Nekustamo īpašumu nozarē ir interesantas investīciju iespējas, kuras var izcili un veiksmīgi apkalpot kvalificēts obligāciju tirgus.”

AS Baltic RE Group ir nekustamo īpašumu investors, kurš kopš 2008. gada specializējas augstvērtīgu nekustamo īpašumu iegādē un pārvaldīšanā. Kā viens no tirgus līderiem Baltijas premium klases īpašumu segmentā, Baltic RE Group savās ēkās ievieš labākos tirgū pieejamos vides ilgtspējības standartus, kas veicina arī šo ēku lietotāju labklājību.

Pielikumi


20220603_151334 Printful_ēka