Baltic RE Group īpašums “The Icon” saņēmis BREEAM Excellent sertifikātu


The Icon - AS Baltic RE Group atjaunotā, ievērojamā biroju ēka Raiņa bulvārī 25, kurā šobrīd atrodas AS Printful Latvia centrālais birojs, ir saņēmusi BREEAM In-Use sertifikātu ar atzīmi "Izcili". BREEAM In-Use ir starptautiski atzīta videi draudzīgo ēku vērtēšanas sistēma ēku ilgtspējības rādītāju noteikšanai. Pasaulē plaši atzītais BREEAM In-Use sertifikāts novērtē ēkas veselās 9 vērtēšanas kategorijās (enerģija, ūdens, transports, zemes izmantošana un ekoloģija, piesārņojums, resursi, izturētspēja, priekšzīmīgums, veselība un labklājība).

Ilgtspējīgi apsaimniekotas telpas var ievērojami ietaupīt elektroenerģijas un ūdens patēriņu un samazināt kopējās ēkas ekspluatācijas izmaksas. Kopumā tāda vadošā sistēma kā BREEAM ne tikai ņem vērā ēkas ekspluatāciju, galveno resursu, piemēram, enerģijas, ūdens un citu patērējamo resursu izmantošanu, bet arī veicina ilgtspēju ēkas nomnieku nozīmīgu veselības un labklājības izvēļu jomā.

Džovanni dalla Dzonka (Giovanni dalla Zonca), Baltic RE Group izpilddirektors un dibinātājs, apgalvo: “Šis ir uzņēmuma un visas mūsu komandas gods. Ilgtspēja vienmēr ir bijusi Baltic RE Group pamatnostādne: dažu pēdējo gadu laikā mēs esam vairāk pievērsušies ilgtspējai un vērsuši uzmanību gan uz mūsu ēku ietekmi uz vidi, gan uz cilvēku labklājību darbavietā. Pēc nesenās, veiksmīgās tikai zaļās elektroenerģijas izmantošanas uzsākšanas visā mūsu īpašumu portfelī, nesen saņemtais BREEAM Excellent sertifikāts vēl vairāk apliecina uzņēmuma misiju.”

Baltic RE Group sertifikācijas procesā atbalstu sniedza UAB Vesta Consulting, Baltijas līderis ilgtspējas risinājumu nodrošināšanā, ilgtermiņa partnerības ietvaros, kas ietver pastāvīgas profesionālas konsultācijas saistībā ar ilgtspējas risinājumiem.

AS Baltic RE Group ir nekustamo īpašumu investīciju uzņēmums, kurš kopš 2008. gada specializējas augstvērtīgu nekustamo īpašumu iegādē un pārvaldīšanā. Kā viens no tirgus līderiem Baltijas premium klases īpašumu segmentā, Baltic RE Group savās ēkās ievieš labākos tirgū pieejamos vides ilgtspējības standartus, kas veicina arī šo ēku lietotāju labklājību.