Sisäpiiritieto, tulosvaroitus: Aspocomp ennakoi vuoden 2023 liikevaihdon ja liiketuloksen jäävän alle annetun taloudellisen ohjeistuksen


Aspocomp Group Oyj, Sisäpiiritieto, 10.1.2024 klo 14.10

Aspocomp alentaa arviotaan vuoden 2023 liikevaihdosta ja liiketuloksesta alhaisen liikevaihdon, heikentyneen tuotemiksin ja merkittävästi kohonneiden materiaalikulujen vuoksi. Materiaalikulutusta kasvatti väliaikainen prosessihäiriö tuotannossa neljännen vuosineljänneksen aikana. Materiaalikäytön arvioidaan normalisoituvan ensimmäisen neljänneksen aikana. Tuotantohäiriö vaikutti myös loppuvuoden tuotantomääriin ja liikevaihtoon. Alustavien, tilintarkastamattomien lukujen mukaan vuoden 2023 liikevaihdon arvioidaan olevan noin 32,3 miljoonaa euroa, ja liiketuloksen olevan noin 1,7–1,9 miljoonaa euroa tappiolla.

Aiemmassa ennusteessaan (pörssitiedote 27.10.2023) Aspocomp arvioi vuoden 2023 liikevaihdon jäävän selvästi vuoden 2022 tasosta, ja liiketuloksen jäävän tappiolle. Vuoden 2022 liikevaihto oli 39,1 miljoonaa euroa ja liiketulos 4,5 miljoonaa euroa.

Aspocomp julkistaa tilinpäätöstiedotteen tammi-joulukuulta 2023 torstaina 14.3.2023 arviolta klo 9.00.


Lisätietoja antaa toimitusjohtaja Mikko Montonen, mikko.montonen(at)aspocomp.com.

ASPOCOMP GROUP OYJ
Hallitus


Aspocomp – heart of your technology

Piirilevy kytkee elektronisissa laitteissa komponentit toisiinsa ja toimii niiden asennusalustana. Aspocomp tarjoaa piirilevyteknologian suunnittelu-, testaus- ja logistiikkapalveluja tuotteen koko elinkaaren ajan. Oma valmistus ja laaja kansainvälinen kumppaniverkosto takaavat kustannustehokkuuden ja toimitusten luotettavuuden.

Aspocompin asiakkaita ovat tietoliikennejärjestelmiä ja -laitteita, auto- ja teollisuuselektroniikkaa sekä turvateknologian puolijohdekomponenttien testauksen järjestelmiä suunnittelevat ja valmistavat yritykset. Asiakkaita on ympäri maailman, ja valtaosa Aspocompin liikevaihdosta tulee viennistä.

Aspocompin pääkonttori sijaitsee Espoossa ja tehdas Oulussa, jossa on yksi Suomen merkittävistä teknologiakeskittymistä.

www.aspocomp.com