KALLELSE TILL BOLAGSSTÄMMA I DLABORATORY SWEDEN AB (PUBL)


Lund, 4 april 2024

Aktieägarna i Dlaboratory Sweden AB, org.nr 556829-7013 ("Bolaget"), kallas härmed till bolagsstämma den 3 maj 2024 klockan 14:00 i bolagets lokaler på Ideongqatan 3A i Lund. Inregistrering till stämman börjar klockan 13:00.

Rätt till deltagande
Rätt att delta i stämman har den som upptagits som aktieägare i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken den 24 april 2024 (Avstämningsdagen). Av praktiska skäl ber vi de aktieägare som avser att delta i stämman att vänligen anmäla detta till Bolaget senast den 25 april 2024 under adress Dlaboratory Sweden AB, Ideongatan 3A, 223 62 Lund eller via e post till david.folkesson@dlaboratory.com. I anmälan ska uppges namn eller företagsnamn, personnummer eller organisationsnummer, adress, telefonnummer, aktieinnehav och eventuella biträden (högst två).

Förvaltarregistrerade aktier
Aktieägare som har sina aktier förvaltarregistrerade, dvs. förvarade i en depå genom bank eller värdepappersinstitut, måste registrera aktierna i eget namn för att bli upptagen som aktieägare i framställningen av aktieboken. Sådan registrering, som kan vara tillfällig, måste vara verkställd senast den 22 april 2024, vilket innebär att aktieägaren i god tid före detta datum måste instruera förvaltaren härom.

Ombud m.m.
Aktieägare som företräds av ombud ska utfärda fullmakt för sådant ombud. Om fullmakten utfärdats av juridisk person ska bestyrkt kopia av registreringsbevis för den juridiska personen, som utvisar behörighet att utfärda fullmakten, bifogas. Fullmakten i original samt eventuellt registreringsbevis bör i god tid före stämman insändas till Dlaboratory Sweden AB, Ideongatan 3A, 223 62 Lund. Fullmakt får inte vara äldre än ett år.

Fullmaktsformulär finns tillgängligt hos Bolaget och på www.dlaboratory.se och sänds på begäran till aktieägare som uppger sin postadress.

Förslag till dagordning

  1. Val av ordförande vid stämman
  2. Upprättande och godkännande av röstlängd
  3. Godkännande av dagordning
  4. Val av en eller två justeringspersoner
  5. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad
  6. Framläggande av årsredovisningen och revisionsberättelsen
  7. Beslut om
  1. fastställelse av resultaträkningen och balansräkningen
  2. dispositioner av bolagets resultat enligt den fastställda balansräkningen
  3. ansvarsfrihet för styrelseledamöterna och verkställande direktören
  1. Beslut om antal styrelseledamöter och revisorer
  2. Fastställelse av styrelse- och revisorsarvoden
  3. Val av styrelseledamöter
  4. Val av revisor
  5. Bemyndigande för styrelsen att emittera aktier, teckningsoptioner eller konvertibler
  6. Beslut om riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare
  7. Beslut om ny bolagsordning

Beslutsförslag i sammandrag

Beslut

Valberedningens förslag (punkt 1 samt 8-11)
Valberedningen som bestått av Fredrik Akke, representerande eget mandat, Gunnar Bergstedt, representerade en ägargrupp som har ägande via b.la. Alpcot AB, och Tove Janzon, ordförande har utarbetat följande förslag:
att Tove Janzon väljs till stämmoordförande,
att styrelsen ska bestå av fem styrelseledamöter utan suppleanter
att en revisor ska utses utan suppleanter
att styrelsearvode ska utgå med 625 000 kr, varav 250 000 kr till styrelsens ordförande och 125 000 kr vardera till styrelseledamöter som inte är anställda anställd i bolaget
att arvode till revisor ska utgå enligt godkända räkningar,
att omval sker av Fredrik Akke, Gunnar Bergstedt, Tove Janzon, Lars-Erik Löf och Jessica Fredson till styrelseledamöter för tiden intill slutet av nästa årsstämma,
att Tove Janzon omväljs till styrelseordförande,
att revisionsbolaget Grant Thornton Sweden AB väljs om till revisor i bolaget för räkenskapsår 2024. Till huvudansvarig revisor föreslås Auktoriserade revisorn Martin Johnsson.  

Information om de styrelseledamöter som föreslås för omval finns tillgänglig på bolagets hemsida, samt i bolagets årsredovisning för 2023.

Bemyndigande för styrelsen att emittera aktier, teckningsoptioner eller konvertibler (punkt 12)
Styrelsen föreslår att årsstämman bemyndigar styrelsen att, vid ett eller flera tillfällen före nästa årsstämma, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, besluta om nyemission av aktier. Emission ska kunna ske mot kontant betalning, apport eller kvittning eller i annat fall på villkor som avses i 2 kap. 5 § andra stycket 1-3 och 5 aktiebolagslagen. Bemyndigandet är begränsat på så sätt att antalet aktier som ska kunna ges ut inte ska överstiga 10 procent av på stämmodagen utestående aktier. Om styrelsen beslutar om emission utan företrädesrätt för aktieägarna ska skälet vara att kunna bredda ägarkretsen, anskaffa eller möjliggöra anskaffning av rörelsekapital, öka likviditeten i aktien, genomföra företagsförvärv eller anskaffa eller möjliggöra anskaffning av kapital för företagsförvärv. Vid beslut om emissioner utan företrädesrätt för aktieägarna ska teckningskursen vara marknadsmässig vid tidpunkten för emissions beslutet. Beslut enligt denna punkt förutsätter för sin giltighet att det biträds av aktieägare med minst två tredjedelar av såväl de avgivna rösterna som de vid stämman företrädda aktierna.

Beslut om riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare (punkt 13)
Styrelsen föreslår att stämman beslutar om riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare, innebärande att sådan ersättning ska vara marknadsmässig och baseras på faktorer som arbetsuppgifter, kompetens, befattning, erfarenhet och prestation. Utöver fast grundlön kan rörlig ersättning utgå, vilken ska baseras på faktiskt utfall jämfört med fastställda mål.

Förslag om ny Bolagsordning (punkt 14)
Styrelsen föreslår att bolagsstämman beslutar att bolagsordningens lydelse avseende 8 § ska ändras till att fortsättningsvis ha följande lydelse:

§ 8 Ort för Bolagsstämma
Bolagsstämma ska hållas i Lund, Malmö, Stockholm eller hållas genom digital uppkoppling enligt styrelsens val.

Övriga paragrafer är oförändrade.

Övrig information
Vid tidpunkten för denna kallelse uppgår det totala antalet aktier och röster i bolaget till 16 944 976. Dlaboratory Sweden AB innehar inga egna aktier.

Årsredovisning och revisionsberättelse, anmälnings- och fullmaktsformulär, styrelsens och valberedningens förslag samt relaterade handlingar kommer att hållas tillgängliga hos bolaget och på bolagets hemsida åtminstone tre veckor före stämman. Handlingarna sänds på begäran till aktieägare som uppger sin postadress.

Styrelsen och verkställande direktören ska, om någon aktieägare begär det, och styrelsen anser att det kan ske utan väsentlig skada för bolaget, lämna upplysningar om förhållanden som kan inverka på bedömningen av ett ärende på dagordningen och förhållanden som kan inverka på bedömningen av bolagets ekonomiska situation. Begäran om sådana upplysningar ska lämnas skriftligen till Dlaboratory Sweden, Ideongatan 3A, 223 62 Lund eller via e post david.folkesson@dlaboratory.com, senast den 24 april 2024. Upplysningarna lämnas genom att de hålls tillgängliga hos Dlaboratory Sweden AB, Ideongatan 3A, 22362 Lund, och på www.dlaboratory.com, senast den 25 april 2024. Upplysningarna skickas också inom samma tid till den aktieägare som har begärt dem och uppgett sin adress.

Bolaget har sitt säte i Lund.

Behandling av personuppgifter
För information om hur dina personuppgifter behandlas se
http://www.euroclear.com/dam/ESw/Legal/Privacy_Notice_Boss_Final_SWE_30112020.pdf

______________

Lund i april 2024
Dlaboratory Sweden AB (publ)
Styrelsen

För mer information, vänligen kontakta:
Rickard Jacobson, VD dLab
Telefon: +46(0)70-499 99 34
E-post: rickard.jacobson@dlaboratory.com
Hemsida: www.dlaboratory.com

Om Dlaboratory Sweden AB (publ)

Dlaboratory Sweden AB är en cleantechgrupp som erbjuder en intelligent digital plattform som skapar förutsättningar för energisektorn att bidra till framtidens hållbara samhälle. Genom intelligent analys av elnätet och förutsättningar för datadrivna beslut, skapas möjligheter till ett moderniserat arbetssätt och ett mer motståndskraftigt elnät. dLabs kommersiella verksamhet startade 2015 och bolaget har sitt säte i Lund. Bolagets aktie (DLAB) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market. Certified Adviser är FNCA Sweden AB.

Bilaga



Attachments

Fullmaktsformulär årsstämma 3 maj 2024