Jäämurdja Botnica 2024 suveperioodi prahileping ettevõttega BP



 

ASi Tallinna Sadam tütarettevõte OÜ TS Shipping sõlmis lepingu BP Exploration Operating Company Ltd’ga (edaspidi: BP) multifunktsionaalse jäämurdja Botnica prahtimiseks 2024. aasta maist juulini, võimalusega pikendada prahiperioodi kuni 5.augustini. Maksimaalne prahiperiood kokku on kuni 12 nädalat. BP on Ühendkuningriigis asuv rahvusvaheline energiaettevõte. Botnica prahitakse teeninduslaevana, et toetada BP operatsioone tavaliselt järelevalveta Mungo platvormil, mis asub Põhjamere Ühendkuningriigi sektoris.

Vastavalt Transpordiametiga sõlmitud lepingule osutab Botnica 20. detsembrist kuni 20. aprillini jäämurdeteenuseid Eesti rannikuvetes.

Tallinna Sadamale kuulub üks Läänemere suurimaid kauba- ja reisisadamate komplekse. Lisaks reisijate ja kaubavedude teenindamisele tegutseb ettevõte laevanduse ärivaldkonnas läbi oma tütarettevõtete – OÜ TS Laevad korraldab parvlaevaühendust Eesti mandri ja suursaarte vahel ning OÜ TS Shipping osutab multifunktsionaalse jäämurdjaga Botnica jäämurde ja konstruktsioonilaeva teenust Eestis ja offshore projektides. Tallinna Sadama gruppi kuulub ka jäätmekäitlusega tegelev sidusettevõte AS Green Marine.

Lisainfo:

Andrus Ait
Finantsjuht / juhatuse liige
Tel. +372 526 0735
E-post: a.ait@ts.ee