FIT Biotech Oy
Yhtiötiedote 24.1.2019 kello 09:20 EET

FIT Biotech suunnittelee osakkeidensa yhdistämistä

FIT Biotech Oy ("FIT Biotech", FITBIO: FN Finland) suunnittelee yhtiön osakkeiden lukumäärän vähentämistä osakkeita yhdistämällä (ns. käänteinen split). Osakkeiden yhdistämisen tarkoituksena on tukea yksittäisen osakkeen arvoa ja parantaa siten osakkeiden kaupankäynnin edellytyksiä sekä osakkeiden hinnanmuodostuksen luotettavuutta osakemarkkinoilla. Järjestelyllä ei ole vaikutuksia yhtiön omaan pääomaan. Osakkeiden yhdistäminen edellyttää yhtiökokouksen päätöksen.

Toimitusjohtaja Erkki Pekkarinen kommentoi:
"Yhtiön hallituksen näkemyksen mukaan yhtiön osakemäärän vähentämiselle on erityisen painava taloudellinen syy. Uskomme osakkeiden yhdistämisen olevan FIT Biotechin osakkeenomistajien edun mukaista. Olemme käynnistäneet toimenpiteen suunnittelun, ja tavoitteenamme on toteuttaa käänteinen split vuoden 2019 ensimmäisellä vuosipuoliskolla."

Samalla FIT Biotech ilmoittaa, että Alpha Blue Ocean ("ABO") on ilmoittanut peruvansa 18.1.2019 esittämänsä rahoitusohjelmaan liittyvän konversiopyynnön vaihtaa oman pääoman ehtoisia vaihtovelkakirjoja yhtiön K-osakkeiksi 30 000 euron arvosta.

FIT Biotech Oy
Hallitus

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Erkki Pekkarinen
Puhelin: +358 44 027 0080
Sähköposti: erkki.pekkarinen@fitbiotech.com

Hyväksytty Neuvonantaja: Aalto Capital Partners Oy, puh. +358 40 587 7000

FIT Biotech Oy lyhyesti

FIT Biotech on vuonna 1995 perustettu bioteknologiayhtiö, joka kehittää ja lisensoi patentoimaansa GTU® (Gene Transport Unit) -vektoriteknologiaa uuden sukupolven lääkehoitoihin. GTU® on geenien kuljetusteknologia, joka ratkaisee merkittävän lääketieteellisen haasteen geeniterapian ja DNA-rokotteiden käytettävyydessä. 

FIT Biotech soveltaa GTU®-teknologiaa tällä hetkellä kehitysprojekteissaan, jotka ovat geeniterapia, geenirokotteet ja tutkimusyhteistyö. Esimerkkeinä sovellusalueista ovat syöpä (geeniterapia) ja tartuntataudit, kuten HIV.

FIT Biotechin K-osakkeet ovat listattuna Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämällä First North Finland -markkinapaikalla.

JAKELU:

Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.fitbiotech.com