FIT Biotech Oy
Yhtiötiedote 25.2.2019 kello 09.45 EET

FIT Biotech Oy:n hallitus on päättänyt jättää konkurssihakemuksen

FIT Biotech Oy:n ("FIT Biotech", FITBIO: FN Finland) hallitus on päättänyt jättää yhtiötä koskevan konkurssihakemuksen tänään. Konkurssin syynä on rahoitussopimuksen keskeytyminen. Voimassa olevasta rahoitussopimuksesta huolimatta Alpha Blue Ocean ("ABO") ei ole maksanut sopimuksen mukaisia EUR 500 000 määräisiä maksueriä 12.11.2018 jälkeen.

Toimitusjohtaja Erkki Pekkarinen kommentoi:
"Olen äärimmäisen pettynyt siihen, että yhtiön rahoitus loppui kesken sovitun rahoitusohjelman. Tämän seurauksena olemme joutuneet keskeyttämään lukuisat meneillään olleet yhtiön liiketoimintaan ja lääkekehitykseen liittyneet kehitysprojektimme."

FIT Biotech Oy
Hallitus

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Erkki Pekkarinen
Puhelin: +358 44 027 0080
Sähköposti: erkki.pekkarinen@fitbiotech.com

Hyväksytty Neuvonantaja: Aalto Capital Partners Oy, puh. +358 40 587 7000

FIT Biotech Oy lyhyesti

FIT Biotech on vuonna 1995 perustettu bioteknologiayhtiö, joka kehittää ja lisensoi patentoimaansa GTU® (Gene Transport Unit) -vektoriteknologiaa uuden sukupolven lääkehoitoihin. GTU® on geenien kuljetusteknologia, joka ratkaisee merkittävän lääketieteellisen haasteen geeniterapian ja DNA-rokotteiden käytettävyydessä. 

FIT Biotech soveltaa GTU®-teknologiaa tällä hetkellä kehitysprojekteissaan, jotka ovat geeniterapia, geenirokotteet ja tutkimusyhteistyö. Esimerkkeinä sovellusalueista ovat syöpä (geeniterapia) ja tartuntataudit, kuten HIV.

FIT Biotechin K-osakkeet ovat listattuna Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämällä First North Finland -markkinapaikalla.

JAKELU:

Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.fitbiotech.com