Karolinska Developments portföljbolag OssDsign stärker patentskyddet på huvudmarknad för OssDsign Cranial PSI


STOCKHOLM, SVERIGE 18 september 2020. Karolinska Development AB (Nasdaq Stockholm: KDEV) meddelar idag att portföljbolaget OssDsign har givits ett godkännande av det amerikanska patentverket (USPTO) för ett patent relaterat till designen av bolagets produkt Cranial PSI. Genom godkännandet stärks patentskyddet för sin teknologi på bolagets viktigaste marknad USA.

Patentet täcker implantatet, dess förstärkande struktur, samt metoden att tillverka ett patientspecifikt implantat. Bolaget erhöll patentskydd för produkten i Europa och Japan under föregående år och i Australien under början av 2020. Med godkännandet från den amerikanska myndigheten har nu bolaget etablerat ett starkt patentskydd för Cranial PSI på samtliga nyckelmarknader. Patentfamiljen, som är giltig till 2035, förstärker OssDsigns redan omfattande internationella patentskydd.

”Godkännandet från USPTO är ett viktigt sista steg för att säkerställa ett patentskydd för teknologin bakom OssDsigns Cranial PSI på alla viktiga marknader. Mot denna bakgrund ser vi ljust på bolagets fortsatta kommersiella expansion”, kommenterar Viktor Drvota, vd, Karolinska Development.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Viktor Drvota, vd, Karolinska Development AB
Tel: +46 73 982 52 02, e-mail: viktor.drvota@karolinskadevelopment.com

TILL REDAKTÖRERNA

Om Karolinska Development AB

Karolinska Development AB (Nasdaq Stockholm: KDEV) är ett nordiskt investmentbolag inom life science. Bolaget fokuserar på att identifiera medicinska innovationer och att investera för att skapa och utveckla bolag som vidareutvecklar sådana innovationer till differentierade produkter som kan göra skillnad för patienters liv och generera en attraktiv avkastning till aktieägarna.

Karolinska Development har tillgång till medicinsk forskning i världsklass från Karolinska Institutet och andra ledande universitet och forskningsinstitutioner i Norden. Bolagets målsättning är att bygga bolag kring forskare som är ledande inom sina respektive vetenskapsområden, med stöd från erfarna ledningsgrupper och rådgivare, samt med finansiering tillsammans med internationella investerare som är specialiserade inom sektorn, För att skapa bästa möjligheter till framgång byggs företagen med erfarna managementteam och rådgivare och de medfinansieras av professionella life science-investerare.

Karolinska Developments portfölj består av tio bolag inriktade på att utveckla innovativa behandlingsmetoder för sjukdomar som är livshotande eller funktionsnedsättande och andra medicinska tillstånd.

Bolaget leds av ett entreprenörsteam bestående av professionella investerare med lång erfarenhet inom företagsbyggande och med tillgång till ett starkt globalt nätverk.

Bilaga



Pièces jointes

KD PR OssDsign-USPTO patent 2020-09-18 SV