AS “Latvijas Gāze” valdē darbu uzsāks Egīls Lapsalis


AS “Latvijas Gāze” valdē darbu uzsāks Egīls Lapsalis
2022. gada 1. novembrī AS “Latvijas Gāze” valdē darbu uzsāks Egīls Lapsalis, kurš pārraudzīs uzņēmuma tirdzniecības jautājumus. E. Lapsalim ir teju 25 gadu praktiska darba pieredze enerģētikas nozarē, dabasgāzes tirdzniecības organizēšanā, tostarp, pārdošanas un biznesa procesu projektu vadībā.
“AS “Latvijas Gāze” vadības vārdā sveicu Egīlu ar pievienošanos uzņēmuma vadības komandai. Viņa praktiskā pieredze tirdzniecībā dabasgāzes nozarē un iegūtās teorētiskās zināšanas starptautiskā līmenī dažādos enerģētikas forumos un apmācībās, palīdzēs īstenot uzņēmuma stratēģisko attīstību un sasniegt izvirzītos mērķus gan tuvākā, gan tālākā nākotnē”, sacīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis.
AS “Latvijas Gāze” valdes locekļa amats kļuva vakants kopš 2022. gada 12. augusta, kad darbu uzņēmumā atstāja Inga Āboliņa. AS “Latvijas Gāze” padomes locekļu balsojums par E. Lapsaļa kandidatūras izvēli un apstiprināšanu bija vienprātīgs.
E.Lapsalis kopš 1998. gada strādājis AS “Latvijas Gāze”, pildot pienākumus gan juridiskajā, gan tirdzniecības nozarē, paralēli izglītojoties un gūstot zināšanas dažādos starptautiska līmeņa enerģētikas nozares rīkotajos forumos un apmācībās.
E.Lapsalim ir iegūts bakalaura grāds Tiesību zinātnē, šobrīd tiek apgūta maģistrantūras programma Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē.
Uzņēmuma jaunais valdes loceklis paralēli darbam AS “Latvijas Gāze” neieņem citus vadošus amatus, tādejādi ieguldot uzņēmuma darbā un attīstībā 100% profesionālās atdeves.
E.Lapsalim  pašlaik nepieder AS “Latvijas Gāze” akcijas.
AS “Latvijas Gāze” valdē darbu turpina trīs līdzšinējie valdes locekļi - valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis, valdes priekšsēdētāja vietnieks Deniss Jemeļjanovs un valdes locekle Elita Dreimane.
AS “Latvijas Gāze”
Valdes priekšsēdētājs
Aigars Kalvītis

Par AS “Latvijas Gāze”
Latvijas Gāze ir viens no Baltijas reģiona enerģētikas nozares līderiem.
Mūsu mērķis ir stiprināt Latvijas Gāzes koncerna līderpozīcijas Latvijas un Baltijas enerģijas tirgū, kļūstot par klientu pirmo izvēli starp dabasgāzes piegādātājiem un nodrošinot stabilāko dabasgāzes apgādi visam reģionam.
Dabasgāzes vairumtirdzniecība un pārdošana biznesa klientiem tiek veikta Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Pēc Somijas gāzes tirgus atvēršanas 2020. gada 1. janvārī Latvijas Gāze veiksmīgi ir uzsākusi dabasgāzes tirdzniecību arī Somijā. Mājsaimniecību segmentā Latvijas Gāze ir vislielākais un nozīmīgākais dabasgāzes tirgotājs Latvijā.
Pēc Latvijas neatkarības atgūšanas 1991. gadā, apvienojot Latvijas teritorijā esošo gāzes infrastruktūru un institūcijas, tika izveidots apvienotais valsts uzņēmums "Latvijas Gāze". 1997. gadā tika uzsākta uzņēmuma privatizācija, noslēdzot to 2002. gadā. Kopš 1999. gada 15. februāra AS “Latvijas Gāze” akcijas tiek kotētas Nasdaq Riga biržā. Ņemot vērā Eiropas Savienības prasības dabasgāzes tirgus izveidei, kā arī beidzoties starp valsti un Latvijas Gāzes akcionāriem noslēgtā privatizācijas līguma termiņam, no Latvijas Gāzes 2017. gada sākumā tika nodalīts vienotais pārvades un uzglabāšanas uzņēmums AS “Conexus Baltic Grid”, bet 2017. gada 1. decembrī tika nodalīts sadales sistēmas operators AS “Gaso”.

Kontaktinformācija:
Sandra Joksta
investor.relations@lg.lv
tel. + 371 67 374 369