Nokia esitteli avoimen sovelluskehitysrajapinnan langattoman Internetin palveluihin


Nokia julkisti tänään edistyneen sovelluskehitysrajapinnan Advanced API:n (Application Programming Interface) langattoman Internetin palveluiden kehittämiseen. Ratkaisu on suunnattu operaattoreille, palveluntarjoajille ja kehittäjille, jotka haluavat tarjota Nokian ratkaisuihin perustuvia langattomia lisäarvopalveluita.

Uusi Nokia API perustuu avoimiin ja yhteisiin sovelluskehitysspesifikaatioihin, kuten XML (Extended Mark-up Language) ja SOAP (Simple Object Access Protocol).

Uusi sovelluskehitysrajapinta on osa Nokian mPlatform -ratkaisua. Tämän vuoden lokakuussa esitelty langattoman Internetin perusjärjestelmä Nokia mPlatform on verkosta ja päätelaitteista riippumaton ratkaisu langattoman Internetin palveluihin. MPlatform toimii niin WAP-, GPRS- kuin kolmannen sukupolven 3G-verkoissakin ja kiinteän Internetin kautta.

Nokia on jo aloittanut yhteistyön tiettyjen yhteistyökumppaneiden kanssa, jotka kehittävät sovelluksia käyttäen uutta Advanced API -sovelluskehitysrajapintaa. Lähitulevaisuudessa tietoa siitä tarjotaan Nokian kehittäjäyhteisön kautta. Nokia tarjoaa jatkossa myös tukea Advanced API:n omaksuville kehittäjille.


Lisätietoja antaa:

Nokia Networks
Viestintäosasto
Puh. (09) 5113 8195
sähköposti: nokia.networks@nokia.com

www.nokia.com