Ny suksess for Nutri Pharma med USA patent


Oslo, København 29 November, 2000. Bare 1 måned etter at det skandinaviske biotek-selskapet Nutri Pharma offentliggjorde sitt siste patent i USA er det nå klart for et nytt gjennombrudd på verdens største marked. Nutri Pharma har, etter en fem år lang prosess, fått enda et nytt patent i USA. Patentet sikrer kombinasjonen av Nutri Pharmas vektreduseringsmiddel og ulike antirøyk produkter.

- Det er med stor glede at vi innenfor en så kort tidsramme kan presentere to godkjente patenter for Nutri Pharma i USA. Disse patentene har meget stor betydning for styrkingen av vår konkurransekraft, sier Michael Oredsson, administrerende direktør i Nutri Pharma.

I den forskning som nå er blitt patentert, er det fastslått at en røyker som kombinerer bruken av Nutri Pharmas vektreduseringsmiddel Nutrilett med et antirøyk produkt av typen Nicorette, har mye større sjanse for å slutte å røyke enn den som kun bruker et antirøyk produkt. Det er etter cirka 1 år dobbelt så mange som slutter å røyke med denne kombinasjonen enn med nikotinsubstitut alene. Disse resultetene er så overraskende og gode at de er blit akseptert publisert i British Medical Journal.

Ofte er vektøkning vanlig for den som prøver å slutte å røyke, og en av anledningene til at dette ikke lykkes. Forskning har vist att cirka 50% av kvinner og 30% av menn ikke er villige til å slutte å røyke p.g.a. vektøykningsproblematikken. Det er derfor spesielt oppløftende at Nutri Pharma´s patent omfatter vektkontroll i forbindelse med røykeavvenning.


- Det nye patentet forsterker ytterligere konkurransefortrinnet til Nutri Pharmas vektreduseringsprodukter, sier Michael Oredsson.

I de nordiske land har produktet vært markedsledende i lang tid under varemerket Nutrilett. I USA heter produktet ScanDiet, og her vinner Nutri Pharma markedsandeler dag for dag siden introduksjonen i vår.

- Overvekt og røyking er ikke de eneste helserisiko faktorene Nutri Pharma vil angripe. Gjennom egen forskning og gjennom samarbeid med en rekke globale selskaper vil vi kontinuerlig styrke vår kunnskap om bearbeidet soya og hvordan den kan brukes for å minske risikoen for livsstilsrelaterte sykdommer, sier Michael Oredsson.

Nutri Pharmas forrige patent i USA, offentliggjort 1. november i år, er et produktpatent som dekker kombinasjonen av soya proteiner, fibrer og lipider som middel til å senke kolesterolinnholdet.

Nutri Pharma er et verdensledende forskningsselskap med fokus på hvordan man kan bruke bearbeidede soyaingredienser til å motvirke livsstilsrelaterte sykdommer som overvekt, høy kolesterolinnhold og type 2 diabetes. Alle disse sykdommene øker risikoen for hjerte- og kar- sykdommer. I mer enn ti år har selskapet gjennomført vitenskapelig forskning på flere ledende universitetssykehus og forskningsresultatene er blitt publisert i 16 vitenskapelige artikler. Forskningen følger anerkjente medisinske prinsipper og er godkjent og beskyttet gjennom en rekke patenter.