Nokia toimittaa langattoman lähiverkon norjalaiselle Telenor Mobil -operaattorille


Nokia ja Norjan johtava GSM-operaattori Telenor Mobil ovat sopineet langattoman lähiverkon (Wireless LAN) alustavasta toimituksesta. Palvelu soveltuu alueille, joissa nopean langattoman tiedonsiirron tarve on suuri kuten lentokentillä, hotelleissa sekä yritysten tiloissa.

Toimitukseen sisältyy Nokia Wireless LAN -tukiasemia sekä ratkaisuun liittyviä dataliikenteen ohjaimia, joiden avulla Telenor Mobil voi tarjota asiakkailleen langattoman laajakaistayhteyden 11 Mbit/s-nopeudella esimerkiksi yritysten intranet- ja Internet-palveluihin.

Yhteistyö mahdollistaa Telenor Mobilille palvelun testaamisen ennen kaupallisen palvelun aloittamista. Nokia on toimittanut yhtiölle aiemmin GSM- ja GPRS-verkot. Nyt toimitettava langaton lähiverkko on askel kohti Nokian tarjoamaa Nokia Operator Wireless LAN –ratkaisua, joka perustuu SIM-kortin tunnistukseen. Ratkaisun etuna on palvelun yhdistämismahdollisuus operaattorin GSM-verkon nykyisiin laskutusjärjestelmiin, mikä tehostaa asiakashallintaa sekä selkeyttää laskutusta.

Telenor Mobililla oli tämän vuoden syyskuussa kansainvälisesti noin 5,3 matkapuhelinasiakasta, joista 2,23 miljoonaa Norjassa. Norjan matkapuhelintiheys oli syyskuun lopulla 71 prosenttia. Yhtiön markkinaosuus on noin 70 prosenttia.

Lisätietoja antaa:

Nokia Networks
Viestintäjohtaja Arja Suominen
Puh. (09) 5113 8193
Fax. (09) 5113 8200
Sähköposti nokia.newtworks@nokia.com

www.nokia.com