Telenor inn i Metropol TV


Metropol er i dag en etablert, kommersiell TV-kanal med en urban profil, og med konsesjon til å sende lokal-TV i Oslo-regionen. I tillegg har TV-kanalen distribusjonsavtaler med Norges to største kabel-TV-operatører, Telenor Avidi og UPC samt satellitt-TV-distributøren Canal Digital.

«Telenor mener TV-kanalen Metropol på kort tid har greid å etablere et levedyktig konsept for storby-TV. Gjennom vår inntreden på eiersiden håper vi å kunne bidra med nødvendig kapital som muliggjør en videre oppbygging og utvikling av Metropol». Dette sier administrerende direktør Stig Eide Sivertsen i Telenor Bredbåndstjenester. Sivertsen understreker at kjøpet av aksjene i Metropol er i tråd med Telenors strategi om å legge forholdene til rette for utvikling av lokalt innhold som kan distribueres via bredbåndsnett.

I tilknytning til forhandlingene om Telenors inntreden på eiersiden i Metropol har det også vært kontakt med NRK om framtidig produksjon og leveranse av arkivmateriale for storbykanalen. NRK stiller seg positiv til dette og vil i løpet av kort tid inngå forhandlinger med sikte på å avklare grunnlaget for en eventuell samarbeidsavtale med storbykanalen.

«For Metropol har det vært viktig å få en tung norsk aktør som Telenor inn på eiersiden.» Dette sier administrerende direktør Jan Erik Pedersen i Metropol. Han er svært godt fornøyd med at storbykanalen på kort tid har greid å etablere seg i markedet. «Vi ser nå fram til å kunne videreutvikle og befeste vår posisjon i markedet både ved å få Telenor inn på eiersiden og gjennom et samarbeid med NRK», sier Pedersen.

Forretningsområdet Telenor Bredbåndstjenester er et av fire kjerneområder i Telenor og ble etablert i 1999 i forbindelse med sammenslåingen av forretningsområdene Telenor Satellitt, Telenor TV-distribusjon og deler av elektronisk handel. Telenor Bredbåndstjenester er den største distributøren av analoge og digitale betal-TV-tjenester i Norden. Forretningsområdet hadde en omsetning i 1999 på rundt 2,8 milliarder kroner og om lag 1 000 årsverk i inn- og utland.