Amer ehdottaa osakepääoman alentamista sekä valtuuksia omien osakkeiden ostoon


Amer-yhtymän hallitus on tämänpäiväisessä kokouksessaan päättänyt ehdottaa 7.3.2001 kokoontuvalle yhtiökokoukselle osakepääoman alentamista sekä valtuuksien antamista hallitukselle yhtiön omien osakkeiden hankkimiseen ja luovuttamiseen. Hallitus esittää myös muutosta yhtiöjärjestyksen 9. pykälään.

Hallituksen ehdotus osakepääoman alentamiseksi koskee yhtiön hallussa olevien 633.000 oman osakkeen mitätöimistä. Hallitus ehdottaa lisäksi valtuutusta omien osakkeiden hankkimiseen ja luovuttamiseen yhtiön pääomarakenteen kehittämiseksi ja käytettäväksi vastikkeena silloin, kun yhtiö hankkii liiketoimintaansa kuuluvaa omaisuutta sekä vastikkeena mahdollisissa yrityskaupoissa hallituksen määräämällä tavalla ja päättämässä laajuudessa. Hallitus voi myös ehdottaa hankittujen osakkeiden mitätöimistä suoraan osakepääomaa alentamalla. Osakkeita voidaan hankkia enintään 5 % yhtiön koko osakemäärästä. Osakkeita voidaan hankkia vain varoilla, jotka voidaan käyttää voitonjakoon.

Valtuutus olisi voimassa vuoden 2002 varsinaiseen yhtiökokoukseen saakka, kuitenkin enintään yhden vuoden.

Hallitus esittää yhtiökokoukselle myös yhtiöjärjestyksen 9. pykälään muutosta, joka liittyy yhtiökokouskutsuun.

Hallituksen ehdotukset ovat kokonaisuudessaan tämän tiedotteen liitteenä.

LIITE

HALLITUKSEN EHDOTUKSET YHTIÖKOKOUKSELLE

Amer-yhtymä Oyj:n hallitus ehdottaa 7.3.2001 kokoontuvalle yhtiökokoukselle seuraavaa:

Hallituksen ehdotus osakepääoman alentamiseksi

Osakepääoman alentamisen tarkoitus on yhtiön hallussa olevien omien osakkeiden mitätöiminen. Yhtiön osakepääomaa 98.842.080 euroa alennetaan 2.532.000 eurolla.

Osakepääomaa alennetaan mitätöimällä yhtiön hallussa olevat omat osakkeet ilman maksua.

Osakkeiden lukumäärä alenee 633.000 kappaleella. Mitätöinti kohdistuu ainoastaan yhtiön hallussa oleviin omiin osakkeisiin.

Osakkeiden hankintahinta vähennetään jakokelpoisesta omasta pääomasta. Yhtiön sidottu oma pääoma ei vähene, koska mitätöityjen osakkeiden kirjanpidollinen vasta-arvo siirretään osakepääomasta ylikurssirahastoon.

Osakepääoman alentamisella ei ole olennaista vaikutusta osakkeenomistuksen ja äänivallan jakautumiseen yhtiössä.

Hallituksen ehdotus hallituksen valtuuttamiseksi omien osakkeiden hankkimiseen seuraavin ehdoin:

(a) Omat osakkeet hankitaan yhtiön pääomarakenteen kehittämiseksi ja käytettäväksi vastikkeena silloin, kun yhtiö hankkii liiketoimintaansa kuuluvaa omaisuutta sekä vastikkeena mahdollisissa yrityskaupoissa hallituksen määräämällä tavalla ja päättämässä laajuudessa. Hallitus voi myös ehdottaa hankittujen osakkeiden mitätöimistä suoraan osakepääomaa alentamalla.

(b) Osakkeita hankitaan yhteensä enintään se määrä, jonka yhteenlaskettu kirjanpidollinen vasta-arvo on enintään 5 % yhtiön rekisteröidystä osakepääomasta.

(c) Osakkeet hankitaan hallituksen päätöksen mukaisesti osakkeiden julkisessa kaupankäynnissä Helsingin Pörssissä osakkeiden hankintahetken markkinahintaan. Osakkeiden hankintahinta suoritetaan myyjille Helsingin Pörssin ohjesäännön ja Suomen Arvopaperikeskuksen sääntöjen mukaan määräytyvässä maksuajassa.

(d) Koska hankittavien osakkeiden enimmäismäärä on enintään 5 % yhtiön koko osakemäärästä ja osakkeiden tuottamasta äänimäärästä ja koska yhtiöllä on vain yksi osakesarja, osakkeiden hankinnalla ei ole merkittävää vaikutusta osakkeenomistukseen ja äänivallan jakautumiseen yhtiössä.

(e) Osakkeiden hankkiminen tapahtuu voitonjakoon käytettävissä olevilla varoilla ja osakkeiden hankinta alentaa yhtiön jakokelpoista vapaata omaa pääomaa.

(f) Valtuutus osakkeiden hankintaan on voimassa vuoden 2002 varsinaiseen yhtiökokoukseen saakka, kuitenkin enintään yhden vuoden yhtiökokouksen päätöksestä lukien.

Hallituksen ehdotus hallituksen valtuuttamiseksi omien osakkeiden luovuttamiseen seuraavin ehdoin:

(a) Valtuutuksen kohteena on enintään se määrä yhtiölle hankittuja omia osakkeita, jonka kirjanpidollinen vasta-arvo on enintään 5 % yhtiön rekisteröidystä osakepääomasta

(b) Hallitus valtuutetaan päättämään siitä, kenelle ja missä järjestyksessä osakkeita luo-vutetaan. Hallitus voi päättää omien osakkeiden luovuttamisesta muutoin kuin siinä suhteessa, jossa osakkeenomistajalla on etuoikeus hankkia yhtiön omia osakkeita.

(c) Osakkeet luovutetaan vastikkeena silloin, kun yhtiö hankkii liiketoimintaansa kuuluvaa omaisuutta sekä vastikkeena mahdollisissa yrityskaupoissa hallituksen päättämällä tavalla ja määräämässä laajuudessa. Lisäksi ehdotetaan, että yhtiökokous valtuuttaisi hallituksen myös päättämään omien osakkeiden myymisestä Helsingin Pörssissä julkisessa kaupankäynnissä varojen hankkimiseksi yhtiölle investointien ja mahdollisten yritysostojen rahoittamiseksi.

(d) Osakkeet luovutetaan vähintään niiden luovutushetken mukaiseen käypään arvoon.

(e) Tämä valtuutus on voimassa vuoden 2002 varsinaiseen yhtiökokoukseen saakka, kuitenkin enintään yhden vuoden yhtiökokouksen päätöksestä lukien.

Hallituksen esitys yhtiöjärjestyksen muutokseksi:

9. pykälä Yhtiökokouskutsu

Hallitus kutsuu yhtiökokouksen koolle.

Kutsu yhtiökokoukseen annetaan osakkaille tiedoksi ainakin kahdessa hallituksen määräämässä Helsingissä ilmestyvässä päivälehdessä julkaistavilla ilmoituksilla enintään kaksi (2) kuukautta ja vähintään seitsemäntoista (17) päivää ennen yhtiökokousta.


AMER-YHTYMÄ OYJ
Viestintä


Marja-Leena Simola
Viestintäjohtaja
Puh. (09) 7257 8306
Faksi: (09) 791 385
Sähköposti: marja-leena.simola@amer.fi
www.amer.fi

Lisätietoja:
Talousjohtaja Pekka Paalanne, puh. (09) 7257 8212
Rahoitusjohtaja Jari Melgin, puh. (09) 7257 8223