ALCRO-BECKERS OSAKSI TIKKURILAA



Kilpailuviranomaiset hyväksyivät kaupan joulukuussa 2000, ja vuoden 2000 tilinpäätöksen perusteella kauppasummaksi vahvistettiin noin 180 miljoonaa euroa.

Alcro-Beckers AB:n liiketoiminnat siirtyivät Tikkurilalle 1.1.2001, ja yhtiö on nyt itsenäisesti toimiva, Tikkurilan 100-prosenttisesti omistama tytäryhtiö.

Tikkurila ja Alcro-Beckers muodostavat vahvan, pohjoismaisessa ohjauksessa olevan maalikonsernin vastapainoksi alan suurille monikansallisille yrityksille. Tikkurila on nyt Pohjoismaiden suurin maalinvalmistaja, ja tavoitteena on päästä alan viiden suurimman yrityksen joukkoon Euroopassa.

Kauppa- ja rakennusmaaleja markkinoidaan edelleen kolmella vahvalla tuotenimellä: Alcro, Beckers ja Tikkurila. Tärkeimmät markkina-alueet ovat Pohjoismaat, Venäjä, Baltia ja Puola. Teollisuusmaaleissa keskitytään edelleen metalli- ja puuteollisuuteen sekä coil coating -pinnoitteisiin.

Yrityskaupan jälkeen Tikkurila-konsernilla on tuotantoa 10 maassa. Vuonna 2001 liikevaihdon arvioidaan ylittävän 450 miljoonaa euroa, ja henkilöstön määrä on noin 2 600.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Visa Pekkarinen, Tikkurila Oy
puh. 0400 504 910