Nokia on valmis nopeisiin 3G-verkkotoimituksiin


Nokia on valinnut ensimmäiset avainyhteistyökumppanit 3G-verkkotoimituksiin Euroopassa. Työskentelemällä näiden yhteistyökumppaneiden kanssa, Nokia kykenee nopeisiin 3G- ja GSM-verkkotoimituksiin.

Nopeus on 3G-verkkotoimituksissa keskeinen asia, ja yhteistyökumppaneidensa avulla Nokia valmistautuu nopeisiin toimituksiin maailmanlaajuisesti. Nokian yhteistyökumppaniverkosto on alan laajimpia, ja Nokia on kokenein avaimet käteen -verkkotoimittajia.

Valitut yhteistyökumppanit ovat riittävän isoja yrityksiä ja niiden palveluksessa on kokenutta henkilöstöä, joka osallistuu myös Nokian räätälöityihin koulutusohjelmiin. Jo aikaisemmin Nokia on valinnut 3G- ja GSM-verkkotoimitusten kansainvälisiksi yhteistyökumppaneiksi Eurooppa-Afrikka -alueella ABB:n, Bovis Lend Leasen, MKI:n ja Wireless Facilities Inc:n.

Nyt valitut yhteistyökumppanit ovat Skanska Telecom Networks Ruotsista, Flextronics Network Services Ruotsista, Böke und Walterfang GmbH Saksasta, Pfleiderer AG Saksasta, Landis Public Networks B.V. Hollannista, Electro Zwijsen-Mourik B.V. Hollannista, Electron Telecom B.V. Hollannista, Spie Trindel Ranskasta, ETS Italiasta, SITE Italiasta, EXi Telecoms Britanniasta ja MyCom Britanniasta. Nämä yritykset täydentävät Nokian nykyistä alihankkijaverkostoa, ja pystyvät nopeasti myös perustamaan tytäryhtiöitä muihin maihin.

"Yhteistyökumppaniverkostomme avulla pystymme joustavasti ja nopeasti valmistautumaan 3G-verkkotoimituksiin ja tarjoamaan uusissakin maissa kokeneen henkilöstön asiakkaan palvelukseen heti projektin alusta alkaen. Nopeus ja laatu verkkotoimituksissa ovat toimintamme kulmakiviä", sanoo johtaja Matti Makkonen, Nokia Networks, Professional Services.

Nokia on maailman kokenein avaimet käteen -verkkotoimittaja, jolla on matkapuhelinverkon toimituksista yli 10 vuoden kokemus. Nokia valmistautuu toimittamaan ensimmäiset 3GPP-standardin mukaiset 3G-verkot vuonna 2001. Nokian Professional Services -yksikössä työskentelee yli 5 500 asiantuntijaa.

Lisätietoja antaa:

Nokia Networks
Viestintäosasto
Puh. 07180 38193
Sähköposti:nokia.networks@nokia.com

www.nokia.com