KEMIRA LISÄÄ KALSIUMSULFAATTIPIGMENTIN TUOTANTOA SIILINJÄRVELLÄ


Investointi mahdollistaa myös uuden huippuvaalean pigmenttilaadun valmistamisen. Tuotannossa linja on vuoden 2002 alussa. Kalsiumsulfaattipigmentti on ainoa laatuaan maailmassa ja sen valmistusteknologia on Kemiran kehittämä.

CoCoat-nimisenä markkinoitavaa kalsiumsulfaattipigmenttiä käytetään painopapereiden päällystykseen parantamaan paperin vaaleutta, opasiteettia ja painettavuutta. Lisäksi kalsiumsulfaatti mahdollistaa kevyemmän paperin valmistamisen, koska sen tiheys on muita pigmenttejä pienempi.

Pigmenttien suhteellinen osuus papereissa lisääntyy jatkuvasti paperien jalostusasteen noustessa. Paperipigmenttien maailmanlaajuisen vuosikasvun ennustetaan olevan 3 % seuraavan kymmenen vuoden aikana.

Kemiran ydinliiketoimintoihin kuuluva Pulp & Paper Chemicals tarjoaa sellu- ja paperiteollisuusasiakkailleen päällystyspigmenttien lisäksi laajan tuote- ja palvelupaletin sellun valkaisusta märänpäänkemiaan. Pulp & Paper Chemicalsin liikevaihto oli 372 miljoonaa euroa vuonna 2000, ja sen toiminta on maailmanlaajuista.

Lisätietoja:

Kemira Chemicals Oy
Mikael Kvist, Business Development Manager, puhelin 010 862 7210
Kari Lehtinen, Sovelluspäällikkö, puhelin 010 862 1616