Byggekontrakt Sunndal



Kontrakten omfatter også en opsjon for oppførelse av et bygg for ny anodefabrikk, samt miljøsanering av byggeklar tomt. Opsjonen vil eventuelt utgjøre et tillegg til kontraktssummen på om lag 130 millioner kroner.

Det var 16. august i fjor styret i Norsk Hydro vedtok satsingen på Sunndalsøra under forutsetning av at hovedstudien som avsluttes i andre kvartal i år ikke viser negative avvik av vesentlig betydning. Avtalen med AF Sunndal er en foreløpig kontrakt ("Letter of intent').

Planen er å stanse det gamle Søderberg-anlegget fra 50-tallet, samt bygge en ny elektrolyseserie som vil bringe den samlede elektrolyseproduksjon ved Hydro Aluminium Sunndal opp i om lag 321.000 årstonn aluminium. Etter modernisering og utvidelse vil Hydro Aluminium Sunndal bli Europas største aluminiumverk. Utbyggingen på Sunndalsøra vil skje på en slik måte at det ikke går tapt noen produksjonskapasitet under utbyggingsarbeidene.

Byggentreprisen omfatter bygninger for de to nye elektrolysehallene, kranverksted, operatørsenter, bygg for likeretter og 24 kV fordelingsanlegg, installasjoner for sjøvannsinntak og legging av sjøvannsledning frem til fire nye gassrenseanlegg, samt bygging av ny pumpestasjon for sjøvann. Videre bygging av fundamenter for gassrenseanleggene og installasjon av avtrekksrør til gassrenseanleggene, påbygg/nybygg for anodeservice og riving av de gamle Søderberg-anleggene Su I-II.

En mer detaljert beskrivelse av prosjektet er utsendt lokalt og finnes også www.hydro.com