METSO TRÄFFAR ÖVERENSKOMMMELSE OM FÖRSÄLJNING AV SIN VERKSAMHET INOM KVARNAR



Metsokoncernen har idag träffat avtal med Outokumpu Mintec Oy avseende Metsos avyttring av sin verksamhet inom kvarnar. Försäljningen är en följd av den granskningsprocess som US Federal Trade Commission har utfört avseende Metsokoncernens erbjudande för Svedala Industri AB.

Avyttringen är villkorad av att US Federal Trade Commission godkänner Outokumpu Mintec som köpare av kvarnverksamheten. Metso bedömer att detta godkännande kommer att erhållas inom en snar framtid. Försäljningen är också villkorad av slutförandet av Metsos erbjudande för Svedala samt andra nödvändiga tillstånd.

Kvarnverksamheten har en årsomsättning om 20-30 miljoner Euro. Cirka 30 anställda som är direkt involverade i kvarnverksamheten kommer att överföras till Outokumpu Mintec enligt villkoren för försäljningen.

Metsokoncernen är en global leverantör av maskiner och system till processindustrin. Metsos kärnverksamhet utgörs av Metso Paper (fiber- och pappersteknologi), Metso Minerals (berg- och mineralbearbetning) och Metso Automation (automations- och reglerteknologi). Metsos omsättning under 2000 uppgick till EUR 3,9 miljarder och antalet anställda till cirka 22.000. Metso är noterat på börserna i Helsingfors och New York.