Ahold koopt in Brazilië vijf hypermarkten van Carrefour


Zaandam, Nederland; Recife, Brazilië; 3 juli 2001 - Bompreço, de super- en hypermarktonderneming van Ahold in Brazilië, heeft vijf hypermarkten overgenomen van de Franse retailer Carrefour. De winkels zijn gemiddeld 4.000 m2 groot en hebben gezamenlijk een omzet van circa Euro 50 miljoen per jaar. Door de overname versterkt Bompreço zijn positie in Noordoost-Brazilië, waar Ahold's winkelketen inmiddels 110 vestigingen heeft met een jaaromzet van circa Euro 1,7 miljard.

Bompreço zal de Carrefour-hypermarkten, die nu nog werken onder de naam Stoc, binnen enkele weken ombouwen naar de eigen compact hypermarkt-formule Hiper Bompreço. In de winkels worden circa 60.000 food en non-food artikelen aangeboden.

Door de overname heeft Bompreço in Brazilië nu in totaal 110 winkels: 26 hypermarkten, 82 supermarkten en twee warenhuizen. De omzet op jaarbasis bedraagt circa Euro 1,7 miljard. Als marktleider zal Bompreço dit jaar nog enkele nieuwe super- en hypermarkten openen.

De populaire supermarkten van Bompreço zijn gemiddeld 3.000 m2 groot en bieden de klant een groot assortiment aan verse producten en non-food artikelen. De winkels hebben uitgebreide bedieningsafdelingen voor onder meer vlees, vis en brood dat in de winkels wordt gebakken.

Bompreço heeft tevens zeer grote hypermarkten tot circa 13.000 m2, waar de klant ruim 35.000 food en non-food artikelen vindt. De compact hypermarkten van Bompreço zijn gemiddeld 4.000 m2 groot. Binnen een jaar zal Bompreço in het marktgebied ook discount-winkels openen. Hiervoor wordt kennis en ervaring gebruikt van Ahold's joint venture met La Fragua in Guatemala.

Ahold kwam in december 1996 naar Brazilië en om een samenwerkingsverband met Bompreço aan te gaan. In juni 2000 werd Bompreço een volledige dochter van Ahold. Bij de Braziliaanse winkelketen werken circa 21.000 mensen.