Omfattende IT-kontrakter mellom Telenor Mobil og EDB 4tel


Telenor Mobil har i tillegg besluttet å gå i forhandlinger med EDB 4tel om kjøp av deres system for trafikkoppsamling etter konkurranse med alle internasjonale aktører på dette systemområdet. Systemet vil bli en integrert del av Mobils nye billingløsning.

"Telenor Mobil og EDB 4tel har samarbeidet innen billingområdet i en årrekke med meget godt resultat. Gjennom de kontrakter som forventes inngått om kort tid, vil Telenor Mobil bygge et av verdens beste og mest avanserte billingsystemer. Innenfor de aktuelle systemorådene oppfatter vi 4tel som ledende i verdenssammenheng", sier Ingvild Myhre, adm. direktør i Telenor Mobil.

"Ordresystemer i telecom er noe av det aller mest kompliserte innen IT-produksjonssystemer. Å få tilgang til EDB 4tels kompetanse og løsninger på dette området vil sikre oss en løsning helt i verdensklasse", sier IT Direktør i Telenor Mobil, Torleif Nesheim.

EDB 4tel vil gjennom de aktuelle leveransene fortsatt være en av Telenor Mobils hovedsamarbeidspartnere på billingområdet.