Resultatrapport for 2. kvartal 2001


Oslo, 22. august 2001.
PhotoCure ASA offentliggjør i dag resultatrapporten for 2. kvartal 2001. Hovedpunktene i rapporten er:

*Kommersialiseringen av Metvix® fotodynamisk behandling (PDT) går som planlagt. 15. juni ble markedsføringstillatelse innvilget i Sverige for behandling av aktinisk keratose og basalcelle carcinoma (hudkreft, BCC). Lanseringen av Metvix® PDT i Sverige er planlagt i 4. kvartal 2001. Søknad om markedsføringstillatelse er til behandling i 16 EU/EØS land, samt Australia og New Zealand og selskapet forventer å ferdigstille en lisensieringsavtale utenfor Norden i løpet av året. Søknad om markedsføringstillatelse i USA (New Drug Application, NDA) for Metvix® PDT vil bli innsendt til amerikanske myndigheter i løpet av 2001.

*Utviklingen av Hexvix® for diagnose av blærekreft går som planlagt: Fase II resultater viser at Hexvix® er klart bedre enn dagens standard metoder av blærekreftdiagnostikk. Fase III studier vil bli startet i løpet av året. Søknad om markedsføringstillatelse er planlagt innsendt i løpet av 2. kvartal 2003.

*Samlede driftskostnader utgjorde, som planlagt, NOK 49,7 millioner og underskudd etter skatt beløp seg til NOK 32,7 millioner for 1. halvår 2001. Likvide midler beløp seg til NOK 363 millioner per 30. juni 2001.

Administrerende direktør Vidar Hansson, sier i en kommentar til kvartalsresultatet: "Vi er meget fornøyd med at vi har fått innvilget vår første markedsføringstillatelse for Metvix® PDT. Fokus nå er på forberedelser til lansering av Metvix® i Sverige og etablering av markedsallianser for markedene utenfor Norden. Vi er også godt fornøyd med de oppløftende Hexvix® resultatene fra fase II studiene for blærekreftdiagnostikk."

Fullstendig rapport med tallmaterial er tilgjengelig på følgende link:

Attachments

2nd quarter 2001