Telenor innfører prising av Trådløs Internettsone


Siden februar 2001 har Telenor Mobil tilbudt mobil bredbåndsaksess via WLAN (Wireless Local Area Network) på utvalgte steder i Norge. Tjenesten har fått navnet Trådløs Internettsone. Ved hjelp av ett WLAN-kort i en bærbar PC kan man med Trådløs Internettsone jobbe som om man er på kontoret uten å være avhengig av oppkobling til fastnettet. Overføringshastigheten er opp til 11 Mb/s.
Trådløs Internettsone tilbys så langt på 19 steder i Norge - de fleste er hoteller og konferansesteder. Telenor Mobils målsetning er å ha 50 soner i løpet av 2001.

Hittil har tjenesten vært gratis som et introduksjonstilbud for Telenor Mobils Nomadekunder, men fra og med 1.10. blir tjenesten taksert etter følgende modeller:

Prisingsalternativ 1: Mengdetaksering
Med denne løsningen kan alle Telenor Mobils Nomadekunder benytte tjenesten med sitt Nomade brukernavn og passord. Kunden betaler for det antall byte som overføres innenfor et tidsrom på en måned med start fra den 1. i måneden. Pris per byte rabatteres etter en trappetrinnsmodell. For første MB er prisen 10 øre/ kB, fra 1 - 20 MB er prisen 2,5 øre/ kB mens all bruk over 20 MB prises til 2øre/ kB. Bruken av Trådløs Internettsone sees i sammenheng med GPRS og prisen du til enhver tid betaler beregnes ut fra samlet bruk av GPRS og Trådløs Internettsone. Det er ingen abonnementsavgift for bruk av Trådløs Internettsone, derfor er prisen for første MB satt høyere enn for trafikk utover dette.

Fra 1. oktober gjelder denne prismodellen også for bruk av GPRS uavhengig av om man bruker Trådløs Internettsone.

Prisingsalternativ 2: Døgnabonnement
Som en alternativ prisingsmodell vil det på hoteller med Trådløs Internettsone fra Telenor Mobil bli mulig å leie WLAN kort med tilhørende brukernavn og passord med 24 timers varighet. Prisen vil da inkludere ubegrenset bruk i en tidsbegrenset periode.

Se linken - http://telenormobil.no/bedrift/traadloesinternettsone/beskrivelse/ for flere detaljer, hvor sonene er plassert etc.