Jaakko Pöyry Groupille kaksi raideliikennesopimusta


Electrowatt Infra, joka kuuluu Jaakko Pöyry Groupin Infrastruktuuri & ympäristö -liiketoimintaryhmään, on solminut sopimukset raideliikennehankkeista Venezuelassa ja Sveitsissä. Hankkeiden kokonaisarvo on noin 4,4 miljoonaa euroa.

Electrowatt Infra Latin America on saanut jatkosopimuksen uuden metroliikennejärjestelmän toteutushankkeessa Valenciassa, Venezuelassa. Jatkosopimus liittyy rakennustöiden valvontaan ja palvelut toimitetaan syksyyn 2003 mennessä. Toimeksiantaja on paikallinen raideliikenneyhtiö C.A. Metro de Valencia. Nyt allekirjoitetun sopimuksen arvo on noin 3 miljoonaa euroa.

Electrowatt Infra on yhteistyössä paikallisen valvojan, caracasilaisen VEPICA -yhtiön kanssa valvonut 6,5 kilometrin mittaisen metroliikennejärjestelmän toteutusta. Valencian metroliikennejärjestelmän toteutukseen liittyvien palvelusopimusten tähänastinen kokonaisarvo on 17 miljoonaa euroa, josta Electrowatt Infran osuus on noin 12 miljoonaa euroa.

Electrowatt Infra Sveitsi on saanut tehtäväkseen Zürichin kaupungin keskustan läpi rakennettavan rautatien esisuunnittelun. Sopimus liittyy hankkeen toiseen suunnitteluvaiheeseen ja sen arvo on noin 1,4 miljoonaa euroa. Uuden rautatieosuuden pituudeksi tulee 11,8 km, josta yli puolet kulkee maan alla kaupungin erään tiheimmin rakennetun osan läpi. Sopimuksen arvo on n. 1,4 miljoonaa euroa.

Electrowatt Infra tekee yhdessä zürichiläisen Basler & Hoffman Ltd.
-insinööritoimiston kanssa esisuunnittelun kahteen yhteensä neljästä rataosuudesta. Hankkeen kokonaiskustannus on n. 1,0 miljardia euroa ja sen rahoittavat Sveitsin liittovaltion rautatiet (SBB) ja Zürichin kantoni. Maanalainen osuus otetaan käyttöön v. 2012.

JAAKKO PÖYRY GROUP OYJ

Satu Lyytinen
Sijoittajasuhteet