Vigtige ordrer til FFE Minerals


FFE Minerals, som indgår i FLS Koncernen, har for nylig opnået tre ordrer til en samlet værdi af 200 mio. danske kroner (ca. 27 mio. euro) på ovn- og forvarmeranlæg. Udstyret skal leveres og anlæggene startes op i løbet af 2002 og 2003. Ordrerne forventes ikke at påvirke dette års resultat.

I Australien har Queensland Alumina Limited (QAL) placeret en ordre hos FFE Minerals på et kalcineringsanlæg. FFE Minerals skal levere teknologi, konstruktion og tilhørende teknisk assistance gennem Thiess Pty Limited, som er hovedentreprenør på projektet. Der er to hovedformål med projektet, dels at effektivisere driften af den eksisterende kalcinator, dels at opnå en miljømæssig forbedring på QALs alumina-værk i Gladstone. FFE Minerals skal levere konstruktionsarbejde til tre kalcineringsenheder på hver 4.500 tons pr. døgn, som, når de startes op, vil være de største i drift inden for den globale alumina-industri. Projektet afvikles i nært samarbejde mellem FFE Minerals og Alcoa, som er selskabets teknologiske samarbejdspartner. (Kalcinering er en varmeforbrugende proces, hvori der sker en kemisk forandring af råmaterialet).

I Sydafrika har FFE Minerals opnået en ordre fra Kumba Resources på levering og installation af et tilsvarende forvarmeranlæg som et led i udvidelsen af et smelteværk. Til brug for værkets produktion af ferrotitanium-råsten skal FFE Minerals levere en forvarmer, der placeres før den elektriske smelteovn.

I USA har FFE Minerals modtaget en ordre på konstruktion og leverance af et større ovnanlæg til en producent af industrimineraler. Det er aftalt med kunden ikke at offentliggøre nærmere detaljer om selve processen eller beliggenheden af anlægget.

De ovennævnte ordrer byder på spændende muligheder for FFE Minerals og kommer på et vigtigt tidspunkt for virksomhedens pyrotekniske afdeling. Afviklingen af ordrerne vil ske i et nært samarbejde mellem de tekniske ressourcer på alle virksomhedens kontorer. FFE Minerals er en del af F.L.Smidth Gruppen og kan besøges på internet-adressen http://www.ffeminerals.com
 
FLS Industries A/S
Koncerninformation