Nokian teettämän tutkimuksen mukaan aika on kypsä multimedia-viesteille


Uusi tutkimus osoittaa, että markkinoilla on paljon potentiaalia tulevaisuuden multimediaviesteille. Multimediaviestit laajentavat nykyisiä tekstiviestipalveluja, ja niihin voi tekstin lisäksi sisältyä grafiikkaa, kuvia, videota ja animaatioita.

Toisen sukupolven tekstiviestien menestyksen ansiosta asiakaskunta on olemassa, ja juuri he omaksuvat helpoimmin seuraavan sukupolven multimediaviestit. Laaja toisen sukupolven tekstiviestipalvelujen käyttäjäkunta osoittaa tietä 3G-viestipalvelujen menestykselliseen vastaanottoon.

Tutkimuksen teki HPI Research Group, joka on Britannian johtavia markkinatutkimusyrityksiä. Tutkimusta varten HPI haastatteli 12 000 ihmistä Britanniassa, Saksassa, Italiassa, USA:ssa, Brasiliassa ja Singaporessa tämän vuoden maalis- ja huhtikuussa. Tutkimuksen mukaan kuluttajat ovat valmiita siirtymään edistyneisiin kolmannen sukupolven multimediaviestipalveluihin. Tämä on luonnollinen seuraus laajamittaisesta viestilaitteiden käytöstä sekä ihmisten viestitottumuksista.

"Viestipalveluja kohtaan osoitettu terve kiinnostus ja niiden käytön yleisyys osoittavat, että voimme uskoa tämän innostuneisuuden jatkuvan", toteaa markkinatutkimuspäällikkö Janne Laiho Nokiasta. "Viestipalvelut tulevat olemaan merkittävä osa operaattoreiden tuloista seuraavan sukupolven palveluista."

Tutkimus osoittaa, että ihmisillä on mahdollisuus käyttää henkilökohtaisia viestimislaitteita, pääasiassa matkapuhelinta ja PC:tä. Eri maissa käyttömahdollisuus vaihteli USA:n 81 prosentista Brasilian 43 prosenttiin.

Viestimiseen tarkoitetut laitteet ovat myös laajasti käytössä. Viestimislaitteita käyttää puolet vastaajista; neljäsosa heistä viestii matkapuhelimella, mikä on erittäin lupaavaa tulevaisuuden uusille viestimistavoille. Tutkimuksen mukaan erityisesti nuoriso käyttää eniten viestipalveluja ja siten käytön voi jatkossa odottaa lisääntyvän huomattavasti.

Edelleen tutkimus osoittaa, että viestien lähettäminen ei ole vielä saavuttanut suurinta potentiaaliaan. Tutkimuksen keskeinen kohderyhmä koostui 16-45-vuotiaista matkapuhelimen käyttäjistä. Heistä 86 % lähettää viestejä ja 77% tekee sen matkapuhelimella. Vaikka viestipalveluiden käyttöaste on jo erittäin korkea, on silti edelleen kasvulle tilaa jopa tässä uuden teknologian helposti omaksuvassa kohderyhmässä. Kohderyhmä osoitti selvästi suurta kiinnostusta uusia viestimistapoja ja viestimisteknologian kehitystä kohtaan.

Suurin tarve tutkimuksen mukaan oli palveluilla, jotka tehostavat viestipalvelujen toimivuutta. Kolme neljäsosaa toivoi toimivuutta edistäviä parannuksia, kuten helpompaa tekstin kirjoittamista. Lisäksi yli puolet viestipalveluiden käyttäjistä toivoo visuaalisia parannuksia, esimerkiksi mahdollisuutta lähettää kuvia, video- tai musiikkipätkiä tai mahdollisuutta tekstin muokkaukseen.

Nokia on johtava langattoman tulevaisuuden rakentaja. Kokemus ja innovatiivisuus sekä käyttäjä-ystävälliset tuotteet ja turvalliset ratkaisut ovat tehneet yhtiöstä maailman suurimman matka-puhelinvalmistajan ja yhden johtavista matkapuhelin-, laajakaista- ja IP-verkkojen toimittajista. Nokian tavoitteena on parantaa yritysten tehokkuutta ja rikastuttaa ihmisten jokapäiväistä elämää yhdistämällä langattomuuden edut Internetiin. Nokialla on laaja omistajapohja, ja sen osake on listattu kuudessa pörssissä.

Lisätietoja antaa:

Nokia Networks
Viestintäosasto
Puh. 07180 38195
sähköposti: nokia.networks@nokia.com

www.nokia.com