Nokia lanseeraa kaksi uutta paikantamispalvelua Nokia Mobile Internet Conferencessa Barcelonassa


Nokia on lanseerannut kaksi uutta langatonta paikantamistuotetta - WCDMA mPosition -palvelun ja Enabling Mobile Location Center -keskuksen - Nokia Mobile Internet Conferencessa Barcelonassa.

Nokia WCDMA mPosition
Nokian WCDMA mPosition -palvelu mahdollistaa nopean ja kustannustehokkaan kehityksen siirryttäessä GSM-paikantamispalveluista edistyneisiin 3G-teknologian paikantamispalveluihin.

Nokian WCDMA mPosition -palvelu on osa Nokian mPosition -kokonaisratkaisua, johon kuuluvat edistyneet sovellukset, runsaasti erilaisia paikantamismetodeja, paikantamisohjelmistot ja matkapuhelimet. MPositionin avulla operaattorit voivat tarjota asiakkailleen henkilökohtaisia palveluja kuten paikantamisviestit, yhteisölliset palvelut ja liikennetiedotukset. Lisäksi hätäpalvelut kuuluvat Nokian mPositionin palvelutarjontaan.

Nokian WCDMA mPosition -palvelu mahdollistaa joustavan siirtymisen toisen sukupolven palveluista kolmannen sukupolven palveluihin samalla maksimoiden jo olemassa olevien verkkoelementtien käytön. Lisäksi Nokian WCDMA mPosition -palvelu nopeuttaa investoinnin takaisinmaksuaikaa jopa 30%:a verrattuna kahteen erilliseen 2G- ja 3G-paikantamisjärjestelmään.

Nokian WCDMA mPosition -palvelu tukee 3GPP standardin mukaisia paikantamispalveluja.

Nokia Enabling Mobile Location Center
Nokia Enabling Mobile Location Center (EMLC) -keskus on keskeinen tekijä Nokian paikantamis-palveluissa ja EMLC:n avulla operaattorin on mahdollista tarjota edistyneitä paikantamispalveluita asikkailleen. EMLC prosessoi tietoa asiakkaan sijainnista ja toimittaa tiedon sovelluspalvelujen tarjoajalle samalla suojaten asiakkaan yksityisyyttä.

Nokian EMLC korostaa asiakkaan tietosuojaa ja se mahdollistaa operaattorille entistä paremman palvelujen hallinnan.

Nokia on johtava langattoman tulevaisuuden rakentaja. Kokemus ja innovatiivisuus sekä käyttäjä-ystävälliset tuotteet ja turvalliset ratkaisut ovat tehneet yhtiöstä maailman suurimman matka-puhelinvalmistajan ja yhden johtavista matkapuhelin-, laajakaista- ja IP-verkkojen toimittajista. Nokian tavoitteena on parantaa yritysten tehokkuutta ja rikastuttaa ihmisten jokapäiväistä elämää yhdistämällä langattomuuden edut Internetiin. Nokialla on laaja omistajapohja, ja sen osake on listattu kuudessa pörssissä

Lisätietoja antaa:

Nokia Networks,
Viestintäosasto
Puh. 07180 38195
nokia.networks@nokia.com

www.nokia.fi
www.nokia.com