Nokia esittelee kuusi uutta tuotetta ja tukee vahvasti multimediaviestintää


Nokia esittelee tänään kuvapuhelimen, uuden active-tuotekategorian matkapuhelimen ja uuden puhelinmallin classic-tuotekategoriaan sekä kolme uutta Bluetooth-lisälaitetta järjestämässään Mobile Internet -konferenssissa Barcelonassa.

"Uusi kuvapuhelimemme on tärkeä läpimurto teollisuudessamme. Historia on osoittanut, että viestintäteknologioissa otetut edistysaskeleet voivat synnyttää täysin uudenlaista viestintäkulttuuria. Kehityspolkua tekstiviestinnästä multimediaviestintään voidaan verrata siirtymiseen radiosta televisioon. Multimediaviestintä avaa uuden matkaviestintäaikakauden yhdistäessään kuvan, äänen ja tekstin. Näkemyksemme mukaan vuoden 2002 loppuun mennessä yli puolessa kaikista Nokian matkapuhelimista on multimediaviestitoiminto, ja vuonna 2003 se tulee olemaan luonnollinen toiminto kaikissa uusissa puhelinmalleissamme", sanoi lehdistötilaisuudessa puhunut Nokian pääjohtaja Jorma Ollila.

Kaksi uutta matkapuhelinkategoriaa ja uusia ominaisuuksia ammattikäyttöön
Nokia 7650 on ensimmäinen Nokian uuden imaging-tuotekategorian matkapuhelin. Nokia 7650 -puhelimen sisäänrakennettu digitaalinen kamera, multimediaviestintäominaisuudet (Multimedia Messaging Service, MMS), uudistettu käyttöliittymä ja suuri värinäyttö avaavat uuden näkökulman henkilökohtaiseen viestintään. MMS:n ansiosta käyttäjä voi yhdistää viestiin ääntä, grafiikkaa, tekstiä ja digitaalisia kuvia, ja lähettää multimediaviestin toiseen multimediaviestintäominaisuuksilla varustettuun laitteeseen tai vastaanottajan sähköpostiosoitteeseen. Nokia 7650 -puhelimen toimitukset Euroopan ja Aasian markkinoille alkavat vuoden 2002 toisella neljänneksellä.

Nokia esitteli myös uuden active-kategorian matkapuhelintensa valikoimaan. Kategorian ensimmäinen tuote on aktiivista elämäntyyliä ajatellen suunniteltu Nokia 5210 -puhelin. Uutuuspuhelimessa on hyödynnetty uusia ideoita, joihin kuuluvat innovatiiviset materiaalit, käytännölliset lisävarusteet ja aiempaa parempi kestävyys. Uudenlaista muotoilua edustavan puhelimen ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa käyttäjän vaihdettavissa olevat värikotelot, lämpömittari ja digitaalinen kello. Nokia 5210 -puhelimen toimitukset alkavat vuoden 2002 ensimmäisellä neljänneksellä.

Kolmas tänään esitelty uutuus on uudenlaista suunnittelua edustava Nokia 6510 -puhelin classic-tuotekategoriaan. Pienessä ja modernissa Nokia 6510 -puhelimessa on työasioissa käytettävältä puhelimelta toivotut monipuoliset ominaisuudet. Lisäksi puhelimen ulkoasua on mahdollista muokata yksilölliseksi Xpress(TM) -värikuorilla. Puhelimessa on myös wallet-maksusovellus ja FM-radio. Nokia 6510:n toimitukset alkavat vuoden 2002 ensimmäisellä neljänneksellä.

Lisävarusteita langatonta Bluetooth-yhteyttä varten
Nokia julkisti tänään myös kolme uutta Bluetooth-lisälaitetta, jotka helpottavat ja tehostavat päivittäistä viestintää tarjoamalla kaapelittoman yhteyden Bluetoothilla varustetun matkapuhelimen ja muiden laitteiden välille. Nokia Wireless Headset -HF (hands-free) -laite, Nokia Wireless Car Kit -autosarja ja Nokia Connectivity Card -kortti ovat yhteensopivia Bluetooth-spesifikaation viimeisimmän 1.1-version kanssa. Uudet lisälaitteet tulevat myyntiin Euroopassa ja Aasiassa vuoden 2002 ensimmäisellä neljänneksellä.

Uutuustuotteet esiteltiin samanaikaisesti myös Colors of Life -tapahtumassa Hongkongissa.

Lisätietoja:
Nokia Mobile Phones
Viestintä
Puh. 07180 08000

www.nokia.fi
www.nokia.com

Lisätietoja ja kuvamateriaalia uusista tuotteista:
http://press.nokia.fi/pressreleases_fi.html
http://press.nokia.com/pressreleases

http://www.nokia.com/press/nps_photo_archive

http://www.nokia-asia.com