Net Insight får order för utbyggnad av nordamerikanskt medienät


- Att Qmedia beställer våra nätverksprodukter till sitt nordamerikanska medienät innebär ett stort genombrott för Net Insight, säger Tomas Duffy, VD Net Insight.

Redan i somras rapporterades att Qmedia valt Net Insights plattform Nimbra för utbyggnaden av ett nordamerikanskt medienät. Qmedia har under hösten genomfört tester och verifiering av Net Insights medienätslösningar. Framgångrika prov med ledande amerikanska TV-bolag har resulterat i att Qmedia nu bygger ut medienätet för kommersiell trafik till tre städer - New York, Washington och Los Angeles.

- Testerna har slagit väl ut och vi är mycket imponerade av teknikens fördelar. Utrullningen till New York, Washington och Los Angeles utgör den första etappen i ubyggnaden av nätet och innebär att vi omedelbart kan börja tillfredsställa behoven hos våra kunder inom medieproduktion och distribution. Med Net Insights lösning erbjuder vi nu både data- och videotjänster med oöverträffad kvalitet till väsentligt lägre kostnad än med nuvarande teknologier, säger Russ Hamm, VD Qmedia.

För mer information kontakta:
Net Insight
Tomas Duffy, VD, Net Insight AB.
Tfn: 08-685 04 00, e-post: tomas.duffy@netinsight.net
Carolen Ytander, Informationschef Net Insight AB.
Tfn: 08-685 04 50, e-post: carolen.ytander@netinsight.net
Qmedia
Russ Hamm, Co-founder, Qmedia.
Tel. + 1 212 707 81 51, e-post: russhamm@qmedia.net